Преди минути от Господари на ефира публикуваха официалната си позиция

...
Преди минути от Господари на ефира публикуваха официалната си позиция
Коментари Харесай

Господари на ефира с официално изявление: Разделяме се с Върбанов, но никой не е твърдял, че са го били

Преди минути от " Господари на ефира " разгласиха формалната си позиция по отношение на случая с журналиста Димитър Върбанов и записите от видеокамери, които бяха оповестени от някои медии у нас.

Ето какво пишат от предававено на формалния си уебсайт:

" До този миг нито „ Господари на ефира “, нито Димитър Върбанов са твърдели, че Върбанов е бил обичай по време на следствие в склад за хранителни артикули. При разпространяване на информацията по случая, в медиите бяха използвани доста сензационни изрази като „ грубо пребит “ и „ тежък побой “, които за благополучие се оказаха мощно пресилени, което декларирахме още през вчерашния ден. Това по никакъв метод не омаловажава обстоятелството, че е имало физическо принуждение, въпреки и не в подобен размер.

Вярваме и ще работим за това тази тематика, да не измести фокуса от 3-месечното ни следствие, което несъмнено сподели престъпления от страна на безсъвестен търговец, основали заплаха за здравето на хората.

Въпреки това, осъзнавайки отговорността, която носим пред българското общество поради голямото доверие в предаването, доверие, за което сме работили и градили през цялата 16-годишна история на „ Господари на ефира “, считаме за редно да оповестим следното:

Заради съзнателния или не опит на репортера да подведе обществеността с дейностите си след привършване на репортажа излъчен в предаването, продуцентът Джуди Халваджиян отстранява Върбанов от екипа на предаването.

На нас от „ Господари на ефира “ в този миг повече от всеки път ни се постанова да бъдем безкомпромисни в обстановка като тази и без значение от това, че имаме дълга история с Димитър Върбанов и неговата професионална работа досега, единственото допустимо решение за нас е да се разделим с него. Търсенето и защитаването на истината е най-важната полезност, която „ Господари на ефира “ отстоява, това е в основата на всичко, което вършим. “

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР