Преди месец The Guardian посвети голям материал на българския халф

...
Преди месец The Guardian посвети голям материал на българския халф
Коментари Харесай

Напред, Капитане!

Преди месец The Guardian посвети огромен материал на българския халф Стилиян Петров във връзка плейофа за влизане във Висшата лига сред някогашния му отбор „ Астън Вила “ и „ Дарби Каунти “.

Навършваха се 11 години от невероятния гол на нашето момче против същия противник – с удар от центъра!

Петров беше капитан Вила, когато през март 2012 година му бе сложена диагнозата остра левкемия.

В идващите години той не просто мина през борбата с нея, а сътвори The Stiliyan Petrov Foundation , помагаща на хора, които страдат от заболяването.

Днес, на 5 юли, Стилиян навърши 40 години.

И, както показа в изявлението си, се връща на мястото, на което принадлежи – като управител. 

Ето къс фрагмент от материала на Стюард Джеймс за Стилиян в " Градиън ": 

Страстта на Петров към футбола е забележителна. Той навършва 40 години през юли, само че към момента играе футбол два пъти седмично. Преди няколко години той игра с няколко аматьорски тима и приказва с огромно неспокойствие за тези мачове, само че желае доста повече от футбола. „ Бих желал да бъда управител “, споделя той.

Тази концепция е в главата на Петров отдавна. В края на 2015 година той беседва със брачната половинка си Паулина и изготвя проект за деяние. В момента приключва треньорски курсове и чака лиценз от УЕФА, с който ще може да води професионални тимове. Вече е кандидатствал за няколко позиции и прибавя още една забавна история за обстановката, в която се намира:

„ Наскоро бях на огромно благотворително събитие и загатнах, че се пробвам да се върна във футбола. Някой сподели: „ Мислите ли, че не биха ви назначили, поради историята ви с рака? “ 

Оказа се, че не бях мислил за това и попитах за какво това би трябвало да е преграда. И ми дадоха отговор: „ За да ви предпазят от напрежението и изобщо всичко в тази работа? “ 

Това, което аз мисля обаче е, че всички биха били удовлетворени да имат към себе си някой с толкоз мощна душeвност . “, споделя Стилиян.

  Снимки: Gulliver/Getty Images
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР