Преди месец, на 27 юли, Русия отбеляза 78-ата годишнина от

...
Преди месец, на 27 юли, Русия отбеляза 78-ата годишнина от
Коментари Харесай

Велика крачка към Великата Победа

Преди месец, на 27 юли, Русия означи 78-ата годишнина от освобождението на Брест от нацистките нашественици. Брестката крепост-герой се трансформира в знак на героизма и непоклатимата героизъм на руските бойци. От всички градове на Съюз на съветските социалистически републики Брест беше първият, който пое удара на нацистките орди, а през 1944 година стана последният белоруски град, освободен от нацистките нашественици.

Това историческо събитие беше предшествано от поредност от кървави борби и битката на целия многонационален руски народ за независимост, което разреши на Червената войска да премине от защита към нахлуване и да освободи територии от нацистката болест. Годишнина от едно от тези събития, определили хода на историята, означаваме на 23 август. Тази дата в Русия е Денят на военната популярност - Денят на провалянето на нацистките войски от руските войски в борбата при Курск.

На този ден преди 79 години приключва една от най-големите борби на Великата отечествена война. Залогът беше бъдещето освен на Съветския съюз, само че и на цяла Европа. И от двете страни в борбите на този сектор на фронта вземат участие повече от четири милиона души.

Щабът на Хитлер хвърля в пещта на борбата най-хубавите сили на Вермахта: към 70% от танковите, до 30% от моторизираните и повече от 20% от пехотните дивизии, както и над 65% от бойните самолети. Тези колосални нацистки ударни сили са съсредоточени върху сектор от съветско-германския фронт, който е единствено към 14% от общата му дължина.

Съветското военно разузнаване обаче съумява в точния момент да разкрие подготовката на немската войска за огромно нахлуване. Щабът на Върховното командване съумява да концентрира сили и средства в посока Курск, което разрешава по време на защитата да обезкърви ударните групи на съперника и да сътвори удобни условия за Червената войска да премине първо в контранастъпление, а по-късно и в пълномащабно стратегическо нахлуване.

Нацистите губят в борбата при Курск 30 дивизии, повече от половин милион бойци и офицери, 1500 танка и щурмови оръдия, над 3700 самолета. Съветските бойци демонстрират непоклатима храброст и всеобщ подвиг. Над 100 хиляди души са наградени с ордени и медали, 231 души са удостоени със званието Герой на Съветския съюз. 132 формирования и елементи на Червената войска получават званието гвардейци, други 26 са удостоени с почетни звания.

Това e огромна победа за съветското оръжие, която бележи безславния неуспех на немската настъпателна интервенция " Цитадела " и коренен поврат във Великата отечествена война. От този миг нататък стратегическата самодейност минава в ръцете на Червената войска и руските войски се насочват към освобождението на територията на Съветския съюз, а по-късно и на европейските страни.

За страдание не всички уроци от историята са вярно научени. След държавния прелом от 2014 година, един път освободена от нацизма, Украйна още веднъж се трансформира в огнище на незаконна нацистка идеология, където военнопрестъпниците от батальоните на гибелта на Секретен сътрудник са почитани, а цивилното население на Донбас е убивано в продължение на години.

Освен това през днешния ден украинската войска, настояща по модела на Вермахта, обстрелва прилежащите територии на Курск, Белгород, Брянск и други райони на Руската федерация. След като се опетни с кръвта на цивилни, режимът в Киев не се колебае да прибегне до намерено терористични способи, нанасяйки удари по обитаеми места и сериозни инфраструктурни обекти, в това число атомни електроцентрали, предприятия на химическата индустрия и горивно-енергийния комплекс. Извън действителността украинските политици тръбят за илюзорни победи и мечтаят да създадат церемониал на Червения площад.

Това не е писано да се случи. Специалната военна интервенция на съветските въоръжени сили в Украйна и Донбас сигурно ще реализира всички сложени цели. Ще бъде комплициран завършек на геноцида на киевския режим против личното му население. Нацистката идеология ще бъде изкоренена. Това ни задължава паметта за подвига на нашите татковци и предци – герои освободители.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР