Преди малко повече от месец Лондон беше свидетел на един

...
Преди малко повече от месец Лондон беше свидетел на един
Коментари Харесай

Доживотни присъди за убийците на студента Габриел Стоянов в Лондон

Преди малко повече от месец Лондон беше очевидец на един драматичен случай , който раздруса освен английската столица, само че и българската общественост. Българският студент Габриел Стоянов на 21 години беше атакуван и погубен по улиците на Лондон на път към дома си. След нескончаем правосъден развой, трима младежи бяха приети за отговорни и наказани на доживотни присъди .

Инцидентът се разиграва през ноември, когато Габриел Стоянов се е прибирал късно вечерта. Той бил нападнат от трима младежи на лондонската улица „ Бромли роуд “. Тази трагична история раздруса обществото и повдигна въпроси за сигурността по улиците .

Според информацията по делото всичко е почнало в рейс, където Габриел се сблъска с нападателите си. След спор, нападателите го изчакали след напускането му на рейса и го атакували с бутилка, верига и нож . Представени по време на процеса записи от улични камери демонстрират, че студентът леко се стъписва , когато ги вижда, само че продължава да върви към дома си. Този акт на принуждение бързо приключило с лишаване на живота на младия българин.

Майката на Габриел – Марияна Петрова, участва от самото начало на правосъдния развой и стана очевидец на осъждането на убийците на нейния наследник . Двамата съществени причинители – 18-годишният Алфи Кибъл и 17-годишното момче , бяха наказани на доживотни присъди, до момента в който третият юноша, който е малолетен, получи присъда от 6 години и 8 месеца затвор .

Съдебното решение дава опция на Алфи Кибъл да пледира за понижаване на присъдата след минимум 14 години и девет месеца зад решетките, а физическият причинител на убийството би трябвало да изкара най-малко 15 години в пандиза.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР