Преди малко повече от година четирима приятели създават Ribs Brothers,

...
Преди малко повече от година четирима приятели създават Ribs Brothers,
Коментари Харесай

Boho

Преди малко повече от година четирима другари основават Ribs Brothers, който елементарно се трансформира в един от обичаните заведения за хранене на феновете на ребра и меса от сходен тип в София. Но както това е хубаво, по този начин и Ribs Brothers е много нишово заведение - точно тъй като предлага главно ребра. Затова и същите тези четирима души вземат решение да отворят и друго място с по-разнообразна кухня. И го вършат.

Акцент този път слагат върху брънча - оня необикновен откъслек от време, в който (обикновено събота и неделя) времето за закуска от дълго време е проспано, обядът също отива към привършване, само че към момента е в действие. И тъй като ще е първото хранене за деня, то не е обяд, само че не е и закуска. Затова положителните остарели западняци са измислили брънча, като са кръстосали британските думи за закуска (beakfast) и обяд (lunch). А по този начин са извинили и късното си появяване на масата - в 99% от случаите породено от късното лягане предната вечер. Но Boho не е единствено това.

Идеята

Тя - съгласно единия от притежателите Михаил Руев, се ражда от потребността да се показват с нещо по-различно от ребрата и дърпаното месо.

И тъй като много пътуват, а храната на всички места ги очарова - и с усет, и със храброст, те вземат решение, че ще създадат нов ресторант, който да бъде зависещ на желанието им за по-различен и смер избор на ястия в менюто.

 Снимка 384583

Така се появява Boho - място с приятна атмосфера, в която клиентите да се отърсят от напрежението, умерено да седнат и да хапнат забавни тълкования на ястия от целия свят.

" А оттова пристигна и охлювчето в логото - по-бавен и лежерен метод на живот ", споделя Михаил.

 Снимка 384581

За да усетим тъкмо тази лежерност и да се почувстваме най-добре в заведението, той поучава да отидем в следобяд в работен ден за един брънч - когато няма толкоз хора и всичко е " някак умерено и без ненужно терзание ".

Мястото

Появата на Boho точно на този адрес е чист шанс. " Намерихме мястото и просто забързахме концепцията ", споделя Михаил, като добавя, че в случай че не било станало тъкмо по този начин, евентуално са щели да отворят през 2019 година

 Снимка 384587

На същото място има различен кадърен за прилагане ресторант, само че те вземат решение да създадат някои промени, с цел да може да стане в " по-техен жанр ". Помагат им Мариана Кадинова - като проектант, и Евелина Куртева - с хрумвания. За озеленяването се обръщат Botanic Lab.

 Снимка 384591

Естествено, компликации не липсват. Като обстоятелството, че капандурите текат на няколко места, което води до главен ремонт на покрива. Малко преди да отворят, се пука и тръба в тоалетната и заведението се наводнява. Но нищо не съумява да спре екипът на Boho да проработи публично в края на септември.

Екипът

Най-отгоре стои Кирил Бояджиев - основният готвач. Той управлява към 12 души, всеки от които следв в работата си разпоредбите на бохемския метод на живот - със успокоение и лежерност.

" Кирил е доста фотогеничен. Той е нашият сексимвол ", споделя Михаил шеговито, след което изцяло съществено обаче прибавя, че е непостижим в кухнята и има много богат опит като професионален готвач.

 Кирил Бояджиев

Кирил Бояджиев

Кирил стартира от дъното в специалността, а за всички, които не знаят, то е мияч. После от заготовчик стартира да се изкачва нагоре по стълбицата - до основен готвач със своя лична кухня. Работил е в Англия, в един от известните заведения за хранене за стекове в Лондон. Там придобива и огромния си опит с месата.

Шеф готвачът на Boho обаче си има и своята уязвимост - обича сладкото. Затова и нормално го вкарва във всевъзможни предписания.

" Но това е и една от непокътнатите му марки в кухнята - да смесва солено със сладко. И се получават свиреп вкусни неща ", споделя Михаил.

 Снимка 384588

Менюто

За да бъде формирано то, са били тествани доста ястия. В последна сметка остават единствено най-харесваните - множеството от които са тълкования на обичани предписания.

" Pork Belly (дърпано свинско месо - бел. авт.) не сме го измислили ние, само че е нещо, което готвим по наша истинска рецепта. Това важи за огромна част от менюто. Разбира се, има и класики - като стековете, които си имат верни и обичайни способи на готвене. "

 Ancho

Ancho

Ако в този момент попаднем в Boho, Михаил предлага да опитаме Лаврак с кускус и салса от три типа чушки, пюре от грах и финел, Ancho - уругвайски рибай стек с пюре от царевица и босилек, пържени броколи с пармезан и сос Беарнез, и Ньоки от два типа картофи с телешко рагу.

При напитките в Boho подчертават на нетипични и забавни виновност от междинен и висок клас от Италия, Франция, Германия, Съединени американски щати, България, Нова Зеландия, които не бихме могли да открием на всички места.

 Снимка 384590

Всеки ден - брънч

Едно от нещата, което отличава Boho от останалите, е желанието съществено да заложат на брънча. И желаят той да се случва всеки ден.

Макар в началото да не са сигурни дали ще има кой да оцени комбинацията сред закуска и обяд късно през седмицата, ползата от страна на клиентите ги кара да работят по-категорично в тази тенденция.

Така се стига до едно брънч меню за делничните дни и до по-богатия избор на ястията за брънча в събота и неделя.

 Eggs Benedict

Eggs Benedict

От брънч менюто Михаил поучава да не пропущаме техните Яйца " Бенедикт " с панчета, поширано яйце, британски мъфин, сос Беарнез и свежа салата, а за завърщек палачинките с фъстъчено масло, банан, Nutella и кашу .

Boho e на ул. " Христо Белчев " 29Б
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР