Преди години ни се струваше невъзможно да имаме интернет навсякъде,

...
Преди години ни се струваше невъзможно да имаме интернет навсякъде,
Коментари Харесай

Социална изолация или нет социализация: Защо не и двете?

Преди години ни се струваше невероятно да имаме интернет на всички места, да работим отдалечено, да водим видео чатове, да си пишем, вместо да се чуваме, да се обаждаме посредством смартчасовника си.

Днес всичко това е станало неразделна част от живота ни, а удобството да разполагаме с него ни дава неограничени благоприятни условия.

Редица компании позволяват и даже предизвикват работата от у дома по няколко пъти в месеца, като по този метод чиновниците, като се изключи че се разнообразяват, от време на време се оказват и по-продуктивни. Важни работни срещи се организират онлайн, като се пестят време и средства за пътувания.

В тези дни на изключително състояние поради разпространяването на ковид у нас, свързаността се оказва по-важна от всеки път. За да опазим здравето си и това на околните си, се оказваме затворени в домовете си.

Изолирани сме, само че в това време имаме опция да бъдем във връзка и „ онлайн “ както с сътрудниците си, по този начин и със фамилията си.

Благодарение на интернет и смартустройствата ни в тази обстановка можем в действителност да си позволим да се самоизолираме и да не излизаме няколко дни от вкъщи, от спалнята или от кухнята, да работим по пижама или изтегнати на диван. И да се подлагаме на непотребен риск.

Днес можем да пазарим всичко с един клик без да си подаваме и носа на открито – хранителни артикули, които да дойдат до вратата, да поръчваме подготвена храна от заведения, да купуваме облекла, техника и всичко, от което имаме потребност. А не от през днешния ден сме привикнали към този момент да плащаме сметките и налозите онлайн.

Даже политиката се кове онлайн, по интернет и евролидерите дават образец - заседават с видеоконферентни връзки, с цел да избегнат непотребни пътувания и срещи - здравословно, дейно и даже пести пари.

В тази комплицирана обстановка точно технологиите и свързаността вършат допустимо осъществяването на защитните ограничения в битката с рисковата болест. И освен допустимо, само че и ни защищават от чувството, че животът е спрял. Не, той продължава с цялостна мощ - с по два-три клика.

Ако до момента смартустройствата са улеснявали деня ни и са служили за развлечение, през днешния ден се оказват от първа нужда.

Мнозина родители би трябвало да продължат да работят, разчитайки на преносимия компютър и интернета вкъщи. И до момента в който мама е в хола, ученикът учи онлайн в детската. Така се оказа, че поради събитията на изключителното състояние, таблетът и телефонът за детето към този момент не са единствено играчки – те би трябвало да се включат в изключителното цифрово обучение, да учат уроци и да усвояват материала онлайн. И в такива моменти, когато всички са си у дома, може и да се окаже дори, че устройствата не доближават.

Освен за работа, в миг на изолираност и зараза, технологиите се оказват и главен метод за развлечение и достъп до информация. Почивайки си на дивана или в леглото, човек се осведоми най-бързо за събитията през смарт телефона и таблета.

Сега е и моментът, в който можем да намерим повече свободно време за обичан филм по малкия екран или да върне времето с технологиите и да изгледа изпусната серия от обичания си сериал.

И даже да се усещаме изолирани и без обществен живот, не е нужно да стопираме да се „ виждаме “ с околните си. Дори да са в прилежащия град под карантина. Те са тук, при нас, на една ръка разстояние, здрави, усмихнати, само че безвредно надалеч в същото време. И това е повече от задоволително, с цел да сме спокойни, че сме дружно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР