Преди година се организираха митинги в различни столици в Западна

...
Преди година се организираха митинги в различни столици в Западна
Коментари Харесай

Доц. Ташев: Пребитият в Струга, РСМ българин е бил набелязан като проблемно лице

Преди година се проведоха манифестации в разнообразни столици в Западна Европа поради българо-македонските проблеми. Бекир Кадриески беше измежду участниците, тогава на границата македонските управляващи му смъкнаха номерата и не го допускаха да участва. Още тогава е бил набелязан като проблематично лице. Това заяви за " Твоят ден " историкът доцент Спас Ташев.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 1052
" Докато обществото не обръща внимание на стратегическите въпроси, явно няма да вървим напред. Политиката към българите зад граница през последните 30 години е пагубна. Нямаме наличие в непознатите медии, заради което светът не е осведомен с българската позиция ", разяснява той. 

Той поздрави Бекир Кадриески за рождения му ден през днешния ден.

" В района на Струга българските мюсюлмани имат доста мощно съзнание. Той от дълго време е обект на наблюдаване от македонските служби. Двама души са свидетелствали, че е бил обичай. Бекир желае да създадем притежание протичащото се отвъд границата. Има систематична политика на заличаване на българското наличие в РСМ. България в никакъв случай не е поставяла под въпрос македонската еднаквост ", счита Ташев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР