Преди година Исус от Айтос върна портфейл със 140 лева

...
Преди година Исус от Айтос върна портфейл със 140 лева
Коментари Харесай

Исус от Айтос, върнал преди година изгубен портфейл с пари: Имам си всичко

Преди година Исус от Айтос върна портфейл със 140 лв. и дебитна карта, макар че живее оскъдно, в порутена къща, дружно с майка си и 7-те си братя и сестри.

Днес в дома му към този момент има ток, а трогнати от благородната му постъпка, хората не стопират да изпращат помощи на фамилията му. 

15-годишният Исус върви на учебно заведение, само че към този момент е почнал и работа. И макар че работи от дребен, тъй като фамилията има потребност от пари, споделя, че в случай че още веднъж откри пари на улицата, не би се поколебал отново да ги върне. Веднъж сториш ли положително, ориста ти се отплаща - в това се убеждава фамилията на Исус след благородното му постъпка, която трансформира живота им.

" Всички го познават и го обичат. Една кака ми даде 40 лева Взех брашно, фасул, леща взех да направя на децата. Имаме ток, от комшийката взимаме тока ", споделя Фанка Георгиева, майка на Исус.

А фантазията на Исус не се е трансформирала – да стане служител на реда, като локалния контрольор Матей Тончев, на който 15-годишното момче се възхищава и подражава.

По принцип не считам, че съм образец. Върша си работата, това което ми се разпорежда и това, което би трябвало да свърша ", споделя контрольор Тончев.

От 20 години той освен патрулира в крайния квартал на Айтос, само че и оказва помощ на жителите му.

" Надяваме се с това да реализираме най-малко поне да се трансформират хората ", споделя той.

Вече година и Исус е за образец измежду връстниците си.

" Исус е доста лъчезарно дете, доста умерено като цяло и безусловно с възприятие за достолепие. Доста деца взеха решение, че желаят да последват неговия образец. Естествено, че е добре и освен за тази общественост, това по принцип е добре за безусловно цялото общество ", сподели Нели Георгиева, контрольор " Детска педагогическа стая ".

До предходната година Исус не беше ял торта и мечтаеше да опита какво е това. Трогнати от историята, студенти от Бургас му подариха преди година торта за рождения ден. След дни Исус ще навърши 16 година и с цел да е цялостен празникът, още веднъж получи торта - този път от екипа ни. Специален подарък са му приготвили и от полицията, само че Исус си остава непретенциозен и желае единствено едно.

" Здрав да съм, здрав ".

А на въпроса на Българска национална телевизия какво е желал постоянно да има, пък го няма, дава отговор:   " Нищо, всичко си имаме ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР