Преди година и половина правителството отдели 500 млн. лева за

...
Преди година и половина правителството отдели 500 млн. лева за
Коментари Харесай

Мая Манолова: Вместо ремонт на язовири са купени 30 автомобила

Преди година и половина държавното управление отдели 500 млн. лв. за ремонт на 418 спешни язовира, като с тази сума се усили капиталът на Държавната консолидационна компания (ДКК). Едва в края на това лято в границите на ДКК се основава Държавно дружество за ръководство и стопанисване на язовирите, чиято първа работа била да си купи 30 нови автомобила.

Това съобщи ръководителят на гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова пред БНР в отговор на въпрос за какво предлага осъществяването на външен одит на водния бранш в България. Тя засяга сумата от 500 млн. лв., отпусната с решение на Министерския съвет през юли 2018 година за 418 спешни язовира, които трябваше да бъдат ремонтирани и по публични данни част от ремонтите са предоставени на сдружението „ Монтажи” ЕАД - част от същата ДКК.

Към момента е предоставен ремонт на 182 язовира, а за 236 не е ясно дали са предоставени ремонтни действия. Няма данни и какъв брой от спешните язовири са ремонтирани досега, акцентира Манолова и добави, че преди три години тогавашният районен министър Лиляна Павлова е оповестила, че има 32 млн. лв. и за ремонт на язовир „ Студена “, само че към момента не е ясно какво се случва с ремонта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР