Преди година България беше разтърсена от неизвестната съдба на едно

...
Преди година България беше разтърсена от неизвестната съдба на едно
Коментари Харесай

Година по късно: Сашко от Перник с две изложби

Преди година България беше разтърсена от незнайната орис на едно дете с аутизъм, което се загуби в гората над Перник. Цели 8 дни продължи издирването му преди щастливата развръзка да стане факт. Днес Сашко, който е добре и продължава с ученето и заниманията си, има две свои изложения.

„ Добре се развива детето. Много е пораснал. Пише, чете, взема решение задания и тренира плуване. Направихме две независими изложения с картините му ", показа бащата на Сашко Александър Цветанов.

Разходките на момчето към този момент минават по малко по-различен метод.

„ Не се пробва да се отдалечава от мен. Явно се опасява и се пази ", споделя още татко му.

Сашко изчезна на 11 ноември предходната година. Последваха десетки теории, тайни и недоказани. Мащабното търсене, в което се включиха стотици, остана безуспешно цели 8 дни, преди Сашко да бъде открит жив и здрав. Как детето е оживяло през това време, в което е било единствено, и досега няма явен отговор.

„ Очевидно, че той е воин, откакто е издържал толкоз време. Какво е ял, къде е спал - не желае да ми каже ", описа още Александър Цветанов пред " Нова ".

В неделя фамилията на Сашко ще провежда курбан за негово здраве. И още веднъж ще насочи признателност към всички, които не стопираха да го търсят, до момента в който не беше открит.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР