Преди една година у всички нас имаше усещане за пропиляно

...
Преди една година у всички нас имаше усещане за пропиляно
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Сигналът срещу Асен Василев е заради среща, на която той не е присъствал

Преди една година у всички нас имаше чувство за пропиляно време, чувство за вапиюща корупция, обезсърчение... Така дойдохме ние, по този начин бяхме определени. Това разяснява в " Панорама " Даниел Лорер, министър на нововъведенията и растежа. За тези 100 дни се случи голяма смяна за политическия спор у нас - нещата са открити, на масата, акцентира Лорер.

На нас ни се наложи да управляваме няколко големи рецесии - коронавирус рецесията, инфлацията в цените на енергоносителите, акцентира Лорер. За тези 100 дни в Европа се случи немислимото от десетилетия - война в Украйна, безусловно на прага на България, добави той.

Планът за възстановяван е механически подготвен и към този момент чакаме датата, на която ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен ще пристигна у нас, изясни Лорер. По думите му, първият транш от европейски средства по Плана ще пристигна в България това лято.

Тази коалиция сподели, че е способна да приема бюджет на България, който има вяра в нея и е кадърен да навакса пропуснатото през тези 10 години, съобщи министърът.

Той разяснява и арестите на ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов и други лица от партията. Лорер изясни, че това са арести, свързани с незаконна активност, а не с политическа активност. Въпросът е за какво българската прокуратура за следващ път отхвърля да предприеме следващи дейности против избрани фигури от българската страна.

Правосъдната промяна е най-важното, което ние сме дали обещание на българския гласоподавател и ние към този момент запознахме, безапелационен е Лорер.

Европейската прокуратура има извънредно огромни следствия сега и ние сме извънредно зарадвани, че поради неналичието на българската прокуратура, европейската стартира да запълва този вакуум, добави Лорер.
Европрокуратурата проверява 9 български компании за корист с еврофондове

Министърът разяснява и сигнала против вицепремиера и министър на финансите Асен Василев. Подаденият сигнал е по отношение на среща сред него и различен човек, на която самият Асен Василев не е участвал и този човек не е участвал, това е информацията, която доближи до мен, разяснява Лорер.

Коалицията е здрава не поради персони, а поради правила, акцентира той по отношение на участващите в ръководещата коалиция партии.

Построяването на " Турски поток " от българското държавно управление даде на Путин последната карта, че може да заобиколи доставките на газ освен на север, само че и на юг, съобщи Лорер.

Заявихме напълно ясно, че договаряния с " Газпром " до момента в който има война в Украйна, няма да има. От предходните контракти България не се отхвърля, тъй като няма по какъв начин да спрем доставките, изясни той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР