Преди две седмици в предаването по бТВ непознатиТЕ на Георги

...
Преди две седмици в предаването по бТВ непознатиТЕ на Георги
Коментари Харесай

Ние сме наследници на Българската империя: Румънски историк

Преди две седмици в предаването по бТВ " непознатиТЕ " на Георги Тошев бе показан филм за четвероевангелието на цар Иван Александър от Търново. Тази творба съставлява илюстрован ръкопис написан от духовник Симеон по поръчка на царя, само че освен това е значимото, което би трябвало да се спомене тук.

Защо никой не приказва за това, че без никаква подправеност, без задръжки, напълно непосредствено, в предаването румънският професор и експерт по средновековна история Щефан Горовей твърди, че Румъния е правоприемник на две империи - Византийската империя и Българската ИМПЕРИЯ! Да, тъкмо по този начин, той отбелязва България да е била империя. И за какво никой не приказва, че външните стени на манастира Сучевица в Северна Румъния са изографисани напълно със фрески на старобългарски език.

 width=

Всички тези изказвания би трябвало да срещнат доста по-голям интерес и социална реакция, тъй като те потвърждават българското въздействие на север от река Дунав и осветляват моменти от нашата същинска история, в която действителността е била такава, че България е била империя с огромна власт в обширни територии на север, а кой знае, може би и на запад.

 width=

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР