Преди две седмици се разрази най-сериозния допинг скандал в тениса

...
Преди две седмици се разрази най-сериозния допинг скандал в тениса
Коментари Харесай

Разследването по случая с Халеп приключи: Какво предстои за румънката оттук нататък?

Преди две седмици се развихри най-сериозния допинг скандал в тениса от случая с Мария Шарапова през 2016-а насам, откакто стана ясно, че в тестът на някогашната №1 в света Симона Халеп е намерено неразрешеното вещество роксадуст, който подтиква производството на хемоглобин и червени кръвни кафези, с което се причислява към същата категория като мелдония, поради който Шарапова бе отвън игра в продължение на 15 месеца. Румънката изрично отхвърля да е приемала какъвто и да е тип неразрешени вещества и съобщи, че това ще бъде най-тежката ѝ борба в кариерата досега - тази за истината. 

Преди дни публично завърши следствието по случая, както заяви румънският юрист Пол Чукур, чиято самостоятелна спортна организация се занимава с чуването на Халеп. Пред румънската телевизия TVR той внесе доза изясненост към това какво следва за двукратната шампионка от Шлема оттук нататък, а ето и какви бяха точните му думи:

" Трябва да проучим какви грешки може да са се случили с тестът и дали тези нередности могат да доведат до друг резултат от сегашния. Разследването завърши. Отсега нататък Симона Халеп има разполагаем 20 дни или да оспори обвинителния акт, или да признае виновността си, което би довело до съглашение за понижаване на наказването ѝ от 4 години, както е по правилник, на 3 години ", сподели Чукур.

Източник: Romania Insider

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР