Преди две седмици пловдивска фирма, в която работят професионални домоуправители,

...
Преди две седмици пловдивска фирма, в която работят професионални домоуправители,
Коментари Харесай

Домоуправители питат кмета: Къде да намерим архивите за...

Преди две седмици пловдивска компания, в която работят професионални домоуправители, изпрати публично питане до краткотрайния кмет на регион „ Северен ” и до кмета Иван Тотев с въпроси за процедурите по паспортизацията. Оказва се, че в администрацията още нямат никаква подготвеност да работят по осъществяване на директивата.

Професионални домоуправители са приложили лист с адреси на стотици обекти в " Кършияка " и питат какъв брой от тях имат енергиен и механически паспорт и в случай че не, има ли най-малко строителна документи в общинските архиви. Отговор на запитването към този момент няма.

Във всеки план за постройка има обособени раздели, които засягат архитектурата, структурата, положението на бетон и арматури. Други раздели преглеждат ВиК и електроинсталацията. Обемът на събраната документи е различен проблем, тъй като би трябвало да се съхранява по кметствата или в Голяма община. Как ще се побере подобен списък в кметство, разквартирувано в колиба, като „ Северен ” примерно?

В Голяма община архивът е 7 пъти по-голям от този на районното кметство. Ако се съберат вкупом, ще заемат половината национална библиотека. В същото време към момента не е стартирал развой на цифровизация на архива.

„ Досега пазим документите, само че най-вероятно ще се наложи да се разширят пространствата. Различни документи се пазят с друга отминалост, а по-късно се предават в Държавен списък ”, изясни зам.-кметът Йордан Калев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР