„Преди две седмици имахме служителка, която бе с потвърден коронавирус.

...
„Преди две седмици имахме служителка, която бе с потвърден коронавирус.
Коментари Харесай

Медици от „Спешна помощ“ в София с коронавирус

„ Преди две седмици имахме служителка, която бе с доказан ковид. В петък се откри, че тя е позитивна и по тази причина всички, които бяха контактни с нея ги изследвахме. После и цялата й промяна. Диагностицираната колежка се е завърнала от Австрия. Сега е добре и е под карантина.

До тук изследваните са 101. От тях има още шестима са открити като носители на вируса. Двама от тях са лекари, има фелдшер и 4 медицински сестри “, това съобщи доктор Георги Гелев, който е шеф на „ Спешна помощ “ в София.


„ Две лекарки и двама водачи в този момент са сега във Военномедицинска академия (ВМА) и се чакат тестванията им “, разясни още медикът.

Той изясни, че медиците от Спешна помощ посещават към 250-260 случаите за едно дежурство денем. За 24 часа имаме към 500 адреса.

„ Първият проучен екип е посетил към 600 адреса. От тези 101 индивида единствено 7 не са на работа “, разясни още доктор Гелев.

Той сподели още, че през вчерашния ден тази промяна е била на работа.

БЛИЦ напомня, че по-рано през днешния ден шефът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски разгласи, че има нови случаи на медици, инфектирани с COVID-19 .

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР