Преди две години и половина, при ремонта на централната пешеходна

...
Преди две години и половина, при ремонта на централната пешеходна
Коментари Харесай

Варненец се чуди и мае: Защо делвата, която обиколи преди 5 години всички новинарски емисии, сега се ползва за...

Преди две години и половина, при ремонта на централната пешеходна зона на Варна, наоколо до църквата „ Св. Николай “ от изкопа за подземни тръби се появи делва. Находката бързо стана сензация и провокира доста неспокойствие във варненци. След много разногласия, тя беше пренесена от мястото, което се оказа част от стената на античния град Одесос. Сега ориста ѝ е много нежелана, стана ясно от фотоси, изпратени ни варненец, оповестява Petel.bg.

Варненецът напълно инцидентно попаднал на античния съд в двора на Археологическия музей по време на концерт и много се изненадал. Ето какво ни написа той:

„ Това сигурно е оная делва, която я изкараха преди време като разкопаваха центъра. Сега хората се подпират на нея, даже се седнали. Девата е върху остаряла гума, не е доста постоянна. Дано някой не счупи с... “, написа индивидът, който е изпратил и фотоси.



При откриването на делвата, която е на 1500 години, имаше разногласия дали не може тя да остане на мястото си и да бъде направена транспарантна настилка върху археологическия обект. Така делвата можеше да си остане атракция.



По доста аргументи концепцията беше отхвърлена. Сега находката, която обиколи страниците на всички издания и новините преди пет години, стои „ експонирана “ върху гума и служи за подпиране.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР