Преди две десетилетия Стив Джобс, основателят на Apple, защити концепцията

...
Преди две десетилетия Стив Джобс, основателят на Apple, защити концепцията
Коментари Харесай

Уверете се, че вашият мозък също има разнообразно портфолио

Преди две десетилетия Стив Джобс, създателят на Apple, отбрани концепцията за диверсификация на уменията. В дипломна тирада в Станфорд той разкри, че откакто е напуснал колежа в младостта си, инцидентно е попаднал в клас по японска краснопис.

Първоначално „ нищо от това не е имало даже вяра за практическо приложение “ – и беше изцяло несвързано с региона на компютърните науки, където след това работи Джобс. Но когато основава Apple, Джобс смесва своите художествени умения с компютърни, с цел да промени дизайна на нашия цифров свят.

„ Не можете да свържете точките [на уменията], гледайки напред; можете да ги свържете единствено като гледате обратно “, означи той, призовавайки учениците да основават несвързани „ точки “ и по-късно „ да се доверят, че [те] по някакъв метод ще се свържат във вашето бъдеще “.

Това е умен съвет за кариера на микрониво — образовах културна антропология, само че в последна сметка писах за финанси и стопанска система. Но има и макроикономически последствия, необикновен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР