Преди два месеца британската двойка Жасмин и Дона Франсис-Смит посрещат

...
Преди два месеца британската двойка Жасмин и Дона Франсис-Смит посрещат
Коментари Харесай

Две майки, две утроби – едно бебе - slava.bg

Преди два месеца английската двойка Жасмин и Дона Франсис-Смит посрещат на бял свят сина си Отис. Но за разлика от множеството еднополови двойки, бебето е прекарало несъмнено време в утробите и на двете си майки, оповестява The Thelegraph, представен от Dnes.bg.
Този нов тип процедура се назовава AneVivo и е патентована от шведската софтуерна компания Anecova, а Жасмин и Дона забременяват в Женската клиника в Лондон.

Процедурата за "комбинирано майничство " протича по този начин – за разлика от инвитро, яйцеклетката на майката донор се изважда и се слага в дребна капсула, дружно с оплождащия я сперматозоид. След това се връща назад в утробата на майката донор, където прекарва 18-часов интервал на инкубация.

Когато яйцеклетката към този момент е оплодена, тя се изважда от майката донор и се слага в утробата на втората майка, която износва бебето.

"Постоянно чуваме истории за еднополови двойки, в които единствено единият родител прави цялата работа – забременява, износва бебето, ражда. Но с този способ и двете имаме огромно присъединяване в раждането на Отис “, споделя Жасмин пред The Thelegraph. По думите й, комбинираното майчинство ги "сближава прочувствено ".

"Ние сме късметлии, че при нас се получи от първия път ", изяснява Дона. По думите й, доста двойки не съумяват да забременеят след първата процедура.

Самата лондонска болница се похвали с раждането на първото в света бебе, износено от две майки.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР