Преди дни, Владимир Путин предупреди, че хиперзвуковите ракети на страната

...
Преди дни, Владимир Путин предупреди, че хиперзвуковите ракети на страната
Коментари Харесай

Какво оръжие са хиперзвуковите ракети?

Преди дни, Владимир Путин предизвести, че хиперзвуковите ракети на страната му са подготвени за изстрелване. Във видео, оповестено малко откакто подреди началото на нашествието в Украйна, съветският президент Владимир Путин съобщи, че „ оръжия, които нямат паралел в света, са сложени в бойна подготвеност “. „ Ще продължим да създаваме усъвършенствани оръжейни системи, в това число хиперзвукови, и основани на нови физически правила, и ще разтеглим потреблението на съвременни цифрови технологии и детайли на изкуствения разсъдък. Такива комплекси в действителност са оръжията на бъдещето, което доста усилва бойния капацитет на нашите въоръжени сили. “

Но какво тъкмо съставляват хиперзвуковите ракети и какви вреди могат да причинят?

Хиперзвуковата ракета е ракета, която се движи със скорост 6200 км/ час. Това значи, че тя се движи с към 1.6 километра в секунда или 5 пъти по-бързо от скоростта на звука. В момента няма метод да бъдат спрени или прихванати. Някои ракети от този вид могат да се движат даже по-бързо. Руската балистична ракета с изстрелване от въздуха Х-47М2 Кинжал, да вземем за пример, може да доближи скорост 10 Мах, което се равнява на повече от 11 500 км/чобяснява Народоосвободителна въстаническа армия

Има два съществени вида хиперзвукови ракети; хиперзвукови крилати ракети и хиперзвукови ракетни носители.

Хиперзвуковите крилати ракети се задвижват от високоскоростен реактивен мотор, а не от гравитационни сили, употребявани от по-традиционните балистични ракети. Хиперзвуковите ракетни носители изстрелват ракетата от височина, като тя се движи през земната атмосфера. Ракетата се издига в атмосферата на височина сред 40 км и 100 км и доближава задачата си посредством потребление на аеродинамичните сили.

Д-р Джеймс Босботинис, английски експерт по защита изяснява: „ Хиперзвуковите ракети оферират редица преимущества пред дозвуковите и свръхзвуковите оръжия, изключително във връзка с преследването на сериозни във времето цели (например, мобилни пускови установки за балистични ракети ), където спомагателната скорост на хиперзвуково оръжие е скъпа. Те могат също да преодолеят защитата на мощно предпазени цели, като да вземем за пример самолетоносач “.

„ Разработването и внедряването на хиперзвукови оръжейни системи ще даде на страните доста усъвършенствани качества за нанасяне на удари и, евентуално, средства за насила. Това ще бъде изключително значимо в тази ситуация, когато огромна районна мощ, като Русия, се пробва да окаже напън на прилежаща страна, употребявайки опасността от хиперзвукови удари против сериозни цели. Като такова, потреблението на хиперзвукови оръжия против районните страни също може да бъде дестабилизиращо, нарушавайки локалния баланс на силите “, споделя още доктор Босботинис.

Ще употребява ли Русия ракетите?

В края на февруари, президентът на Русия Владимир Путин ескалира напрежението в Източна Европа, като призна областите Донецк и Луганск в Източна Украйна за самостоятелни страни и изпрати войски и танкове към Киев, с цел да „ денацифицират “ страната.

Тогава, на въпрос до каква степен могат да стигнат съветските войски, Путин отговори, че „ не е допустимо да се предвижда съответен модел на деяние – това ще зависи от съответната обстановка, която се оформя на място “.

Така, поради обстановката, оформила се в 24-тия ден от съветската инвазия, Русия призна, че е употребила ракетната система „ Кинжал “, с цел да унищожи склад с оръжия в региона на западния украински град Ивано-Франковск. Руската организация „ Интерфакс “ побърза да означи, че това е първият път, в който Москва употребява това оръжие в Украйна от началото на нашествието на 24-ти февруари.

Русия се гордее с усъвършенстваното си въоръжение, а президентът Владимир Путин сподели през декември 2021-ва година, че Русия е международен водач в региона на хиперзвуковите ракети, чиято скорост, маневреност и височина на полета ги вършат сложни за следене и прехващане.

Ракетите „ Кинжал “ са на въоръжение в съветската войска от 2018 година.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР