Преди дни стана ясно, че 23-ма възрастни норвежци са починали

...
Преди дни стана ясно, че 23-ма възрастни норвежци са починали
Коментари Харесай

Имунизационно клане: целенасочено създаване на паника след смъртните случаи в Норвегия

Преди дни стана ясно, че 23-ма възрастни норвежци са умряли дни след имунизация против COVID-19. Сега Норвегия изследва случая, с цел да откри дали гибелта е била провокирана от имунизацията. Норвежките управляващи непроменяемо повтарят, че сходна връзка към този момент не е потвърдена. А норвежкият портал Faktisk.no разгласява публикация, която обширно ревизира обстоятелствата. В момента се ревизират общо 13 смъртни случая. Според Faktisk.no в страната на седмица умират приблизително сред 300 и 400 жители на старешки домове.

Досега в Норвегия са ваксинирани над 50 000 души при население от 4,5 млн. души. Там, както и в Германия, първо ваксинират най-възрастните хора, а при тях страничните резултати могат да се демонстрират по-силно, в сравнение с при младежи.

Има ли риск при тежко заболели?

На 18 януари Норвежкият здравен институт (Folkehelseinstituttet) добави своите инструкции за имунизиране и обърна особено внимание на това, че при тежко заболели хора с извънредно разтърсено здраве и най-дребните неподходящи резултати от имунизирането - като алергична реакция - могат да доведат до съществени последствия. При тях позитивният резултат от имунизацията може и изобщо да не се прояви. Поради това Норвежкият институт предложи да се прави самостоятелна преценка дали да се имунизират хора, които са доста тежко заболели. В случая обаче не става дума за общоприет отвод от имунизация.

Връзката сред смъртните случаи и имунизациите сега към момента се изследва. Норвежките специалисти считат, че в обособени случаи вероятно е имало такава връзка, защото е ставало дума за доста тежко заболели и доста възрастни хора. Независимо, че финален резултат от изследването още няма, в обществените медии и измежду така наречен антиваксъри към този момент засилено се популяризират клюки и подклаждат страхове, а смъртните случаи се показват като непосреден резултат от имунизирането.

Немскоезичният канал на съветската държавна телевизия RT твърди също така, че " имунизациите на възрастните хора са били спрени " и разгласява материал на някогашния разузнавач на Германска демократична република Райнер Руп, в който той приказва за " имунизационно кръвопролитие ". Въпросният материал се популяризира интензивно из обществените медии от профили на разнообразни антиваксърски и крайнодесни организации.

Смъртни случаи и в Германия

Непотвърдени известия от Израел, че там са умряли хора в резултат на имунизирането, също провокираха доста звук. В страната са имунизирани над 27% от популацията, измежду които и най-възрастните хора.

В Германия също има умряли след имунизация. През първите 18 дни от началото на имунизационната акция бе обявено за 10 смъртни случая. Става дума за хора на възраст сред 79 и 93 години, които са умряли в границите на четири дни след слагането на имунизацията. Експертите на института за надзор над лекарствените средства и имунизациите " Паул Ерлих " считат, че е малко евентуално гибелта на тези хора да е била обвързвана с имунизацията, тъй като във всички тези случаи без изключение е ставало дума за " доста тежко заболели пациенти с голям брой съществени болести ". Предполага се, че става дума за инцидентно съвпадане сред гибелта и времето на имунизацията.

Досега в Германия са изследвани научно първите 613 000 имунизации. Регистрирани са 325 подозрения за общо 913 странични резултата, от които 51 случая със подозрения за тежки неподходящи резултати. Това дава отговор на 0,53 подозрения за странични резултати на 1000 ваксини и 0,08 случаи на подозрения за тежки странични резултати на 1000 ваксини.

Най-честите странични резултати в действителност са към този момент известните: главоболие, болежка на мястото на убождането, изнемощялост и болки в ставите. Тези резултати се проявявали малко по-силно, в сравнение с при елементарната противогрипна ваксина.

Ако желаете да информирате за странични резултати

Институтът " Паул Ерлих " заяви, че няма контраиндикации за имунизирането на хора с алергии, само че предлага те да остават под лекарско наблюдаване най-малко 15 минути след имунизацията.

Ваксинираните в Германия жители имат опция да оповестяват за неподходящи странични резултати в аптеките, а те на собствен ред предават информациите на Лекарствената комисия на немските фармацевти. Съобщения за странични резултати могат да се подават и посредством особено създаденото приложение за мобилни телефони Safevac 2.0.

Автор: Патрик Гензинг
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР