Преди дни изобретателят и предприемач Илон Мъск разкри в туитър

...
Преди дни изобретателят и предприемач Илон Мъск разкри в туитър
Коментари Харесай

Проф. Цветан Дачев: Психическото здраве на екипажите - главен фактор за полет до Марс

Преди дни изобретателят и бизнесмен Илон Мъск разкри в туитър вижданията си за това какъв брой време и запаси ще би трябвало да вложи човечеството за колонизиране на Марс. Според него развиването на инфраструктура ще отнеме към 20 години. И до момента в който се приказва повече за построяването на кораби и станции на планетата, то различен, също доста значим аспект от пътуването до Марс, е това по какъв начин биха понесли полета членовете на екипажа.

"Физическото положение и най-много психическото здраве на екипажите е от голямо значение за бъдеща задача до Червената планета ", съобщи проф. Цветан Дачев от Института за галактически проучвания и технологии към Българска академия на науките, предава БНР.

Чешки експерти отглеждат растения за Марс

"Когато човек се намира в Международната галактическа станция, знае, че при каквито и да е условия, екипажите могат да се изтеглят с транспортните кораби "Союз " за няколко часа назад до Земята. Но в случай че се намираш в един транспортен съд, който лети към Марс и неговото връщане назад към Земята е невероятно заради отдалечеността, това е към този момент една доста по-различна среда за хората, които се намират там.

Проф. Дачев акцентира, че софтуерно човечеството е съвсем готово за полет до Марс, само че главният проблем е на първо място цената. Затова и неговите упования са Съединените щати, Русия и други страни да си подадат ръка и да тръгнат дружно към Марс, в сравнение с да се развихри нова галактическа конкуренция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР