Преди дни чествахме 140 години от Освобождението на България от

...
Преди дни чествахме 140 години от Освобождението на България от
Коментари Харесай

Кога ще се освободим от мутренското робство, питат от Възраждане

Преди дни чествахме 140 години от Освобождението на България от Турско иго. А от мафиотското и мутренско иго по кое време ще се освободим? Това отсече ръководителят на Политическа партия " Възраждане " Костадин Костадинов по време на конференция в Българска телеграфна агенция.

Пресконференцията беше първата взаимна такава сред придвижване " Възраждане " и Гражданското съдружие " Военен съюз ", които по-рано през днешния ден подписаха съглашение за съдействие и поддръжка.

По думите на Костадинов главната причина, заради която " Възраждане " се събира да работи взаимно с Военния съюз е общата им позиция по отношение на заканите за бъдещето на България. " Спасението на отечеството е общо дело ", добави Костадинов. Съдържанието на съглашението планува Военният съюз и " Възраждане " да си спомагат и сътрудничат по всички публични въпроси. Съюзът разпознава и поддържа придвижването като политическа партия. Към съглашението могат да се включат всички, които имат волята да спасят остатъците от българската държавност, по думите на Костадинов.

" Както споделих задачата е една - считаме, че обстановката в страната е извънредно тежка. Може би след 10 години България няма да съществува. България изчерпа основанията за съществуването си ", натърти Костадинов, разяснявайки демографските проблеми на обществото ни. Поради това съгласно обединяването към този момент няма повече време за очакване. Това е и повода от придвижването да провеждат митинг - на следващия ден, 7 март, в 11 часа пред Народното събрание. Искането на протестиращите ще бъде единствено едно - оставка на държавното управление на премиера Бойко Борисов , тъй като " държавното управление е нездравословно, неспособно, продажна, неефективно и не обслужва българските ползи. " Конкретният мотив за настояването на оставката ще бъде договорката за продажбата на активите на ЧЕЗ в България и абсурдът към нея .

Костадинов изясни и че от " Възраждане " си имат лист с аргументите, заради които държавното управление на Борисов би трябвало да падне. " Колкото по-бързо, толкоз по-добре, тъй като сме сложени в обстановка или те нас, или ние тях... или ние ще се стегнем и ще ги свалим, или те ще довършат нас. "

Председателят на " Възраждане " разгласи и че на следващия ден на митинга се чака да участват представители на десетки цивилен организации, от които чакат поддръжка. Той прикани и други, на които към този момент им е писнало да бъдат " мачкани ", да се причислят към протестните дейности.

След заложен въпрос Костадинов отхвърли да има каквото и да е съдействие с опозицията в лицето на Българска социалистическа партия и с други парламентарно показани партии. Той обаче не отхвърли опцията към утрешния митинг да се причислят представители на други партии. " Ако на следващия ден се причислят представители на други партии, било то парламентарно показани или не, да дойдат. Повтарям, спасението на остатъците от българската държавност не можем да го създадем единствено ние. Трябва обединяване ", уточни още Костадинов.


" Възраждане " упрекна ГЕРБ за понижената дотация

След закон „ Антивъзраждане ” ще има специфични закони за медии и за хора

На въпрос дали поддържа България да стане президентска република Костадинов беше безапелационен - " в случай че президентът е прецедентът Росен Плевнелиев, не ми се мисли ". Той добави, че няма значение каква форма на ръководство ще имаме, в случай че ни ръководят хора като Росен Плевнелиев, Бойко Борисов и Красимир Каракачанов, било то парламентарна република, президентска република, полупрезидентска република. " Разсъждаваме прагматично - не сме на ръба, а към този момент падаме в пропастта и би трябвало да опънем парашута ", добави Костадинов.

На въпрос кой би предложил за постовете на гореизброените политици, Костадинов се възмути. По думите му има хиляди хора, които обаче са изтласкани в периферията на обществото и на които не им се занимава с политика, т е са погнусени, тъй като политическата система е цялостна с сган. Той даже цитира известният публицист Радой Ралин: " Когато си отидат отвратените, остават отвратителните! "

Според Костадинов в този момент България се намира в същата обстановка, в каквато се намира всяка една страна, в която е избухнала гражданска война - ръководят ни опиянени и оядени от власт хора, които си мислят, че ще царуват вечно, и един ден се разсънват и виждат по какъв начин народът влиза в домовете им.

" Сега сме по-тоталитарни от комунистическия режим, тъй като най-малко той е тоталитарен по идеология. Демокрацията ще я създадем ние на следващия ден (на митинга - б.р.). Нямаме повече време за губене ", натърти Костадинов и изясни, че придвижването ще даде поле за изява на всички хора, които желаят да изразят политическото си мнение. " Ние даваме политически дом на свободните хора ", приключи ръководителят на " Възраждане ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР