Преди дни BTV разказаха за Николай Атанасов от Пловдив, който

...
Преди дни BTV разказаха за Николай Атанасов от Пловдив, който
Коментари Харесай

НЗОК ревизира решението си и мъж от Пловдив ще получи акумулаторна инвалидна количка

Преди дни BTV описаха за Николай Атанасов от Пловдив, който е получил отвод от НЗОК за акумулаторна инвалидна количка. Мъжът е с множествена склероза и е трудноподвижен. След репортажа на bTV здравната каса ревизира решението си и към този момент ще има количка.

Ще бъда свободен, няма да бъда подвластен от положението си. В „ Тракия " има доста алеи, а в този момент ще мога да се придвижвам. Бях изгубил вяра и не имах вяра. Всичко е доста тромаво, разяснява Николай Атанасов.

След живото включване на bTV доста хора желаят да му оказват помощ. Жена от Левски даже желае да му изпрати своята акумулаторна количка.

Вера Вулджева оказва помощ на Николай и събира всички документи, които са нужни той да показа през НЗОК. Двамата имат вяра, че страната би трябвало да помогне на мъжа.

От здравната каса разясняват, че откакто е подадена тъжба за отхвърли, е бил показан спомагателен документ за здравното положение на Николай.

Единственото, което допълнихме, е че сега тече процедура към ТЕЛК за преосвидетелстване към Николай и за приемане на персонален помощник. Ние нямаме нова здравна документи, споделя Вера Вулджева.

bTV попита НЗОК какъв брой акумулаторни колички са отпуснати от началото на година. Получи отвод обаче за отговор на този въпрос, тъй като той трябвало да бъде заложен по Закона за достъп на социална информация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР