Преди девет години един съсед стана агресор. Преди година агресорът

...
Преди девет години един съсед стана агресор. Преди година агресорът
Коментари Харесай

Зеленски с обръщение за годишнината от руската инвазия: Преди 9 години съседът ни стана агресор. Преди година агресорът стана палач, мародер и терорист

Преди девет години един комшия стана агресор. Преди година агресорът стана главорез, разбойник и терорист. Не се съмняваме, че ще им бъде потърсена отговорност. Не се съмняваме, че ще спечелим. Това съобщи в послание към украинците президентът на Украйна Володимир Зеленски. 

" Преди една година на този ден, от същото това място, към седем сутринта, се обърнах към вас с малко изказване, траяло единствено 67 секунди ", сподели той в 15-минутната си тирада на фона на тържествена музика.
 
"...ние сме мощни. Готови сме за всичко. Ще победим всички. Ето по какъв начин стартира всичко на 24 февруари 2022 година Най-дългият ден в живота ни. Най-трудният ден в най-новата ни история. Събудихме се рано и от този момент не сме спали ".
 
" На 24 февруари милиони от нас направиха избор: не бялото знаме, а синьо-жълтото. Не бягство, а среща. Среща с врага. Съпротива и битка ", продължава Зеленски. " Беше година на болежка, страдание, религия и единение. " И това е годината на нашата неунищожимост. Знаем, че това ще бъде годината на нашата победа! ", добави той.
 
" Ние оцеляхме. Не претърпяхме проваляне. И ще създадем всичко, с цел да спечелим тази година ", продължи Зеленски във видеообръщението. " Войната промени ориста на доста фамилии, промени обичаите и традициите... ".
 
Той се обърна към жителите в окупираните територии: " Украйна не Ви е изоставила, не Ви е не запомнила, не се е отказала от Вас. По един или различен метод ние ще освободим всички наши земи. Ще създадем всичко, с цел да се върне Украйна. И на всеки, който в този момент е заставен да живее зад граница: ние ще създадем всичко, с цел да се върнете в Украйна, с цел да стане допустимо това ".
 
" Украйна изненада света. Украйна въодушеви света. Украйна сплоти света ", акцентира украинският президент Зеленски. - За доказателство можете да кажете хиляда думи, само че няколко са задоволителни. HIMARS, Patriot, Abrams, IRIS-T, Challenger, NASAMS, Leopard ".
 
" Почти всеки има най-малко един контакт в телефона си, който в никакъв случай повече няма да вдигне слушалката ", сподели Зеленски. " Такъв, който няма да отговори на SMS-а " Как си? ".  Тези две думи получиха нов смисъл през годината на войната ".
 
" Ние се превърнахме в една огромна войска ", сподели той. " Станахме един тим, в който някой намира, някой опакова, някой носи, само че всички способстват ".
 
Той разказа 2022 година като година на резистентност, храброст и болежка и единение. " Основният  извод от нея е, че сме оживели. Не бяхме победени. И ще създадем всичко, с цел да победим тази година! ".
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР