Преди ден на страницата на Военномедицинска академия във фейсбук бе

...
Преди ден на страницата на Военномедицинска академия във фейсбук бе
Коментари Харесай

ВМА търси студенти по медицина за доброволци

Преди ден на страницата на Военномедицинска академия във фейсбук бе оповестен апел, с който се търсят доброволци - студенти по медицина, специализанти, медицински сестри и лекари по отношение на обострената епидемиологична конюнктура в страната. Различни други организации оферират в уеб страниците си дела, в които може да се включи всеки съгласно силите и възможносттите си, с цел да направи положително. 
Ето текста на апела от страницата на ВМА в обществената медиа:Пандемията от COVID-19 влезе в нов стадий от своето развиване. Вече 8 месеца лекари, сестри и медицински служащи на първа линия непрекъснато се борят със болестта. В началото на изключителната обстановка в България десетки доброволци поддържаха екипите на ВМА – жест, с който останаха вечно в сърцата ни.Приятели, поради развоя на обстановката, още веднъж имаме потребност от вашата поддръжка.Затова се обръщаме към всички студенти по медицина (от последните курсове на обучение), студентите по здравни грижи (медицински сестри), специализанти, лекари и медицински сестри или доброволци (които да се заемат със санитарно-хигиенична дейност), които имат предпочитание и опция да се включат интензивно и да поддържат екипите на ВМА.Всеки, който желае да се включи, може да го съобщи на е-mail: [email protected], като остави своите имена, курс на образование или специалност, телефон и е-поща за противоположна връзка.За всички доброволци са обезпечени нужните персонални защитни средства.Вярваме, че дружно ще се оправим.
В апела на Националния център по трансфузионна хематология пък се обръщат с молба към тези, които към този момент са преболедували Коронавирус 19:Обръщаме се към хората, преболедували и възстановили се от Коронавирус 19 или тези, които са били под карантина заради позитивен PCR тест за Коронавирус 19. Въпреки претърпяното, в случай че сте подготвени да помогнете на тези, чийто живот сега е заплашен и сте на възраст от 18 до 55 години, сега се чувствате здрави и положението ви не постанова банкет на лекарства - вие можете да спасите човешки живот, като станете донор на реконвалесцентна плазма Коронавирус 19.Даряването на плазма е безболезнена и безвредна процедура, която продължава сред 40 и 60 минути. Извършва се в удобна конюнктура, при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения, под непрестанно наблюдаване от медицински експерти.За повече информация, апелирам, търсете ни на телефони:02 92 104 86,02 92 104 91,02 92 104 77,02 92 104 61
Заявка за доброволец в Български червен кръст можете да подадете тук. 
Много дела - от разнасяне на артикули по домовете на възрастни хора, до грижа за бездомни животни, както и даряване на яйцеклетки, са събрани на уеб страницата Time Heroes.
В Информационния портал за неправителствените организации в България също може да откриете оферти по какъв начин да дадете безплатна помощ за разнообразни дела.
В мненията под тази публикация, всеки искащ, може да показа информация за организация, място, събитие или идея, които сега набират доброволци. Ще сме признателни, а вие ще бъдете потребни на тези, които желаят да служат в името на положителното. Нека си оказваме помощ взаимно.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР