Преди да започнете същинския семеен живот е препоръчително да направите

...
Преди да започнете същинския семеен живот е препоръчително да направите
Коментари Харесай

3 предварителни теста решават дали ставате един за друг

Преди да започнете същинския фамилен живот е целесъобразно да извършите няколко теста


Пътувайте дружно

Когато човек попада в непозната среда, сблъсква се с културни разлики и непредвидени трудности, демонстрира себе си. Много е значимо да видите по какъв начин ще реагира сътрудникът ви в необикновена обстановка, дали ще ви бъде от помощ, дали ще се държи съответно, дали ще прояви линия от характера си, с която не бихте могли да се примирите.

В последна сметка взаимният ви живот ще бъде странствуване. Не бихте желали да го споделите с човек, с който не се чувствате сигурни.

Обсъдете визията си за бъдещето

Дори да не сте от хората, които възнамеряват всичко в елементи, а от тези, които обичат да импровизират, въпреки всичко не може да не говорите за огромните неща.

Днешният свят е доста отворен и динамичен, нищо не е един път вечно, както и да наподобява сега. Обсъдете да вземем за пример къде ще живеете. Може да се окаже, че вие нямате нищо срещу да отидете да работите в друга страна и дори по тази причина сте избрали интернационална компания, а обичаният ви не си показва емиграция даже за две-три години.

Въобще не се подразбира и че е съвременен мъж, който след брака ще е подготвен да понася вашето балансиране сред функциите на брачна половинка и на професионалистка. Особено пък откакто имате деца. Това също е тематика на диалог. Някои дами не мечтаят да стават многодетни майки, даже биха желали единствено едно дете, тъй като не считат, че ще могат пълноценно да отгледат две.

За парите не е срамно да се приказва, даже е неотложно. Може вие да си представяте общ фамилен бюджет, както е било при родителите ви. А пък той да си показва каса, в която двамата внасяте по равно и всеки е свободен да разполага самичък с останалите си приходи. Скандалите за пари са втората най-честа причина за разводите. И кавгите са освен когато финансите не стигат, ами и когато са в обилие.

Не е за занемаряване и битовата част. Не една и две двойки са се разделили, тъй като са се скарали за разпределението на домакинските отговорности. Все още не са чак толкоз редки българите, които считат, че всякакво шетане у дома е работа само и единствено на дамата.

Поживейте под общ покрив

Колкото по-дълго, толкоз по-реална визия за колегата си ще добиете. Ако нямате опция да се съберете в лично жилище или да си вземете квартира за повече време, намерете метод да сте някъде в домашна среда единствено двамата най-малко седмица. Психолозите настояват, че след петия ден човек стартира да се държи естествено и не помни да се старае да бъде подобен, какъвто не е.

Само и само когато живеете с някого, ще видите същинските му привички и ще ревизирате дали ги издържате. И не си въобразявайте, че ще можете значително да ги измененията.

Съвсем обособен сюжет е, в случай че ще би трябвало след брака да живеете с неговите или вашите родители. Това също би трябвало да се опитва задоволително авансово. Не една и две двойки са се разделили и поради дейната интервенция на свекървата или тъщата във връзката.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР