Преди да замине за Франция, 58-годишната жена работила в Слънчев

...
Преди да замине за Франция, 58-годишната жена работила в Слънчев
Коментари Харесай

Ужасна драма за близките на починалата Айше от Съединение, синът й се нуждае от друг донор

Преди да замине за Франция, 58-годишната жена работила в Слънчев бряг и събирала пари за интервенцията му

Голяма покруса стана в Унгария! Почина една доста борбена жена, която отпътува за Франция, с цел да бере грозде и да събира пари за трансплантацията на бъбрек. Тя е донор на сина си, а интервенцията трябваше да се направи в турска клиника. Сега обаче момчето с изключение на майка си, загуби и своя донор. Това сподели каза пред бТВ кметът на сунгурларското село Съединение Ахмед Али.

Тя ходеше в чужбина да работи, с цел да може да заплати за интервенцията, добави той.

Трябвало е хирургическата намеса да е напролет. Имало е акция за набиране на средства в селото. 

„ Получихме информация в неделя, че положението на Джерил и брачната половинка му се усъвършенства. За третата жена от Люляково споделиха, че също е по-добре “, сподели кметът. 

„ Днес ще потеглят от Съединение родственици да я приберат. След като я изпратим, ще мислим за сина й. Ще бъде разгласен ден за печал. Транспортът ще е финансиран от нас “, добави той.

„ След като бяхме събрали нужните 50 000 лв. за интервенцията, Айше и синът й отидоха в Турция, само че поради инфлацията се оказа, че се е нараснала сумата, която би трябвало да платят. Медицинските индикаторите не били доста положителни и са отсрочили трансплантацията през есента “, споделя Али. 

„ След връщането на дамата от Франция трябваше да заминат отново за Турция, където да бъде осъществена интервенцията. Всичко обаче се обърка “, прибавя той.

Нямало е късмет да бъде превозен орган от умрялата жена до България, защото не може да бъде донор умрял човек, изясни кметът. 

Той разкри, че преди да тръгне за Франция, Айше работила в Слънчев бряг. 

58-годишната жена е пътувала с още осем души за Франция през почивните дни. 

От Съединенеи тръгнали три рейса с хора. Единият претърпял случай на автомагистрала в Унгария. Други трима българи са в тежко положение.

„ Прибрахме се към 21:00 часа през вчерашния ден. Не знам по какъв начин се случи тъкмо. Бяхме с три микробуса един след различен “, споделя водачът Елмаз Осман.

„ Сутринта си починахме, пихме кафе и тръгнахме. Имаше към 10 коли сред микробусите ни “, прибавя той.

„ Казаха, че колело на микробуса се е откачило. Всички хора от транспортното средство са откарани в лечебни заведения. Много бързо са работили – с коли за спешна помощ и хеликоптери са оказали помощ “, споделя Елмаз. 

„ Единият от ранените в Будапеща в сериозно положение. Транспортиран е с хеликоптер. Мъж и жена, които имат дребни деца, са измежду тежко потърпевшите “, сподели още той.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР