Преди да влезе в класа на проф. Стефан Данаилов, Стефания

...
Преди да влезе в класа на проф. Стефан Данаилов, Стефания
Коментари Харесай

Съдбоносен разговор променя живота на Стефания Колева

Преди да влезе в класа на проф. Стефан Данаилов, Стефания Колева била призната във ВИТИЗ със специалността актьорско майсторство за куклен спектакъл.

“Всички в класа бяха толкоз колоритни. През цялото време се чудех какво върша и по какъв начин са ме взели при тях. Те пеят, танцуват, ритмични, пъклен освободени, аз заставам в един ъгъл и не мога да се престраша да се кача на сцената. Всеки път сърцето ми щеше да се пръсне, когато трябваше да се случи това. Проф. Рускова беше доста прецизна, в случай че закъснееш 5 мин, заключваше вратата и ти води през целия ден неявяване, а аз постоянно закъснявах леко”, споделя в подкаста “24 часа от живота” актрисата Стефания Колева. “Първият ми очерк беше цялостен шок и професорката сподели: “Повече такива душевен отклонения на сцената не желая да гледам”. Това пред целия клас. Никакъв метод. Наврях се под масата от позор и нямаше мощ, която да ме убеди, че ставам за това. Само ревях по коридорите, нямах самочувствието да направя каквото и да било. Много мъчно започнах да се преодолявам”, споделя Колева.

" Един ден в коридора на ВИТИЗ я среща Мариус Куркински, който също преди години бил в класа на проф. Рускова, преди да отиде при проф. Крикор Азарян. Двамата се заговорили и той ѝ споделил, че идната година клас взима Стефан Данаилов и може да опита. “През акъла ми не беше минало такова нещо. Както бях цялата в сълзи, внезапно те стопираха и си споделих: да, това ще направя. Явих се на приравнителен изпит с риск да изгубя студентски права, тъй като преди този момент имах две четворки по кукли и актьорско майсторство. Когато имаш такива оценки, не можеш да влезеш непосредствено в различен клас. Трябва да държиш изпит, да се съгласи цялата катедра и да го подпише ректорът. Това се случи и съм извънредно признателна на Стефан Данаилов, че видя идиотията и гения в мен и ме одобри в класа си”, споделя към този момент с усмивка Стефания Колева пред " "

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР