Преди да станат родители, някои от нас смятат всичко около

...
Преди да станат родители, някои от нас смятат всичко около
Коментари Харесай

Четири смислени идеи за инвестиция в образованието на децата

Преди да станат родители, някои от нас считат всичко към възпитанието и развъждането на деца за елементарно. Често срещано е хора без деца да дават препоръки и отзиви за това какво би трябвало да вършат родителите и по какъв начин е редно да възпитават наследниците си. Веднъж станали родители обаче, множеството хора схващат какъв брой комплициран, безценен и виновен развой е родителството – както и че не всичко става по този начин, както са го мислели преди.

Една от главните задания на родителите е да отгледат здрави деца, да им дадат обучение и да ги възпитат да бъдат виновни и самостоятелни персони. Това, несъмнено, звучи прелестно и наподобява елементарно, само че в действителност не е. Ако се намирате в интервал, в който би трябвало да взимате решения по отношение на дълготрайни вложения в образованието и развиването на детето , ето няколко супер смислени хрумвания, които си костват всеки лев.

Езиков курс

Инвестицията в непознати езици към този момент даже не влиза в графата „ напредничави хрумвания “, тъй като е допустимо най-наложителното и обикновено нещо, в което би трябвало да инвестирате като обучение на детето. По света има деца, които от раждането си порастват в мултилингвална среда - родители от друга националност, живеещи в трета страна, да вземем за пример, е доста нормална обстановка. Това значи дете, което от първия си ден стартира да учи три езика – а в този момент си помислете какъв брой от нас към момента едвам се оправят с британския. Възможностите за езикови образования на пазара на десетки, като да вземем за пример сугестопедията – много сполучлив вид за деца, защото процесът на учене в тази система е доста деен, забавен и провокира въображението.

Не е инцидентна поговорката, че езици се учат, до момента в който си дребен – в действителност детският мозък доста по-бързо запомня и обработна новите думи. Децата поддържат връзка доста между тях и незабелязано могат да превключват от един на различен език, в случай че порастват в такава среда. Възможностите за вложения тук са доста: би- или мултилингвална детска градина, забавачка, езикови курсове и езикови ваканции в чужбина. Проучете пазара и, в случай че би трябвало, изтеглете заем, с цел да го вложите в действителни и дълготрайно отплащащи се умения у детето си. Сертификати по избран език от вида Кеймбридж не просто звучат добре – те отварят порти и дават благоприятни условия за развиване в най-разнообразни области.

Иновативни и съвременни курсове по математика

Може да смятате математиката за ужасна и скучна, само че истината е, че тя е в основата на съвсем всяка точна просвета, като се изключи че е основополагаща за развиването на обществени умения и боравене с пари. Да си бизнесмен не е нещо скандално, в противен случай – децата би трябвало да бъдат насърчавани да мислят като бизнесмени, да знаят цената на парите, да могат да си вършат сами бюджета за деня, седмицата или месеца. Всичко това се свежда до едно – разбирането на числата, т.е. – математика. Не е належащо безусловно да имаш концепция за академична кариера, с цел да се захванеш с математика.

 Thinkstock

Може да се окаже, че на детето просто му е забавно, а истината е, че математиката е в действителност забавна – просто би трябвало методът да е верен. В днешно време има курсове и системи, превръщащи науката математика в едно занимателно, предизвикателно и супер забавно занятие. Децата, които схващат математиката и не я ненавиждат, ще порастват с доста по-ясно, разумно и предприемчиво отношение към света.

Така че, не се колебайте и инвестирайте в развиването на логическите и математическите умения у детето си – без значение дали има уклон към науката или в противен случай – вижда му се досадно и скучно. Твърде евентуално е да му е скучно, тъй като не му е показано по забавен метод. Поинтересувайте се и намерете модерни системи за преподаване на математика и пробвайте – подсигуряваме, че в случай че не друго, ще измененията отношението на детето към тази фундаментална просвета, а може да извършите и нещо доста повече – да отворите очите му за цялостен нов свят. Определено си коства инвестицията!

Бакалавърски и магистърски степени в чужбина

Светът през днешния ден е като океан с благоприятни условия за учене. Всеки може да избере и да учи надали не където си изиска – единствено да има пари. Тегленето на заем за покриване на студентски такси от дълго време не е нещо нечувано – има страни, в които това е безусловно естествена процедура. Инвестицията във висше обучение е едно от най-смислените и положителни неща, които може да извършите за детето си. Знаете ли, че към този момент има над 30 специалности, които напълно скоро ще изчезнат като социална потребност, а с тях и съответните специалности из университетите?

 Thinkstock

Дори не можем да си представим какви специалности има из хилядите университети по света. Инвестицията в умеене и просветителна степен по компетентност, която ще бъде от изгода на идващото потомство е в действителност смислена стъпка. Ако детето ви следва да бъде зрелостник до година-две, в този момент е точният миг да започнете да проучвате опциите за учене в чужбина – ще се замаете от разнообразието на предлаганите просветителни степени и квалификации. Да, евентуално ще се наложи да изтеглите пари, с цел да го изпратите да учи, само че в случай че има ранглиста на смислените просветителни вложения, тази несъмнено я оглавява.
 Последвай лисицата! Edna предлага Последвай лисицата!
Спортни школи и насърчаване на професионални спортни умения

Ако виждате, че детето ви се увлича от футбол, тенис, плуване или различен спорт, на равнище, по-високо от занимание, свикайте фамилния съвет и вземете решение дали ще развивате професионални спортни умения у детето си. Да отгледаш футболист да вземем за пример не е като по рекламите на дребния Пеле – да, децата обожават да ритат в градинката, само че записването им в мощен треньорски клуб, който да ги поеме от дребни, да реши какви са действителните им умения, да стартира да ги развива, тренира, дисциплинира, да им обезпечава лагери, тренировки и мачове с съперници коства пари. Много пари!

Всеки знаменит български състезател го знае, знаят го и родителите му. Сетете се за Григор Димитров и развиването му като тенисист в чужбина, с топ треньор и съответна база. Тренировките са целогодишни, а в случай че ще развивате зимен спорт, помислете си къде ще тренира то през лятото – да, някъде из Алпите. Да не приказваме за екипите, храната, подготвителните лагери и така нататък Да, трудоемко е и изисква пари, само че за това са банките – отивате, кандидатствате за заем и ги влагате в детето си. Шансът с тези пари да допринесете за развъждането на нова международна спортна звезда е 50%. Другите 50% са труд, късмет, шанс и гений.

 банери нови Edna

 банери нови Edna
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР