Преди да се превърне в концертно турне в доста български

...
Преди да се превърне в концертно турне в доста български
Коментари Харесай

Кремена Николова и Антон Мартинов създават Music for Two

Преди да се трансформира в концертно турне в много български градове, Music for Two стартира като огромен звукозаписен план. Главните функции в него са за цигуларите Кремена Николова и Антон Мартинов - българка и руснак, които постоянно свирят дружно и все по-често - без различен съпровод.

Цигулковото дуо е забавен и провокационен отбор. В първите два албума, към този момент осъществени от изпълнителите, са включени творби от барока и модерни пиеси с барокови детайли. Антон Мартинов е създател на някои от сюитите в Music for Two, а концепцията е във всеки компактдиск на има и най-малко едно произведение с фолклорни претекстове от разнообразни страни. Първите определени са от Швейцария и България.

След триумфа на първите два албума от поредицата Music for Two и позитивните мнения от експерти и люботели, Кремена Николова и Антон Мартинов идват в България за турне, което стартира на 29 септември в Първо студио на БНР и ще продължи на 30 септември в Радио Пловдив, а в първите дни на октомври в Казанлък, Бургас и Сливен.

В изявление за предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт " цигуларката Кремена Николова изрази насладата си от идната среща с родната аудитория. Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР