Преди да се отправи към срещата на върха на НАТО,

...
Преди да се отправи към срещата на върха на НАТО,
Коментари Харесай

Байдън в Лондон: Съюзът между САЩ и Великобритания е непоклатим

Преди да се насочи към срещата на върха на НАТО, американският президент Джо Байдън бе на посещаване в Лондон. Там той беседва с премиера Риши Сунак и с крал Чарлз Трети, а визитата имаше за цел да покаже, че съюзът сред Лондон и Вашингтон е непреклонен.

Сунак и Байдън разискаха и решението на Съединените щати да пратят касетъчни муниции на Украйна, което провокира разнопосочни реакции измежду съдружниците.

Огромният президентски антураж на Джо Байдън мина бързо по аления килим пред Даунинг стрийт 10. След малко здрависване американският държавен глава и английският министър председател Риши Сунак се скриха от погледа на публицистите. Разговаряха 40 минути в градината и пиха чай.

" Джо, добре пристигнал. Ще продължим диалога, който започнахме преди месец в Белия дом, където подписахме Атлантическа декларация - първото по рода си икономическо партньорство ", сподели Риши Сунак.

" Срещаме се един път месечно Разговаряхме в Сан Диего, Белфаст, Хирошима, Вашингтон. Не бих могъл да се срещна с по-близък другар и по-голям съдружник от вас ", отговори Джо Байдън.

Британският министър председател се пробва да усъвършенства трансатлантическите връзки, разхлабени от предшествениците му Борис Джонсън и Лиз Тръс. Срещата на " Даунинг стрийт " идва единствено дни, откакто Вашингтон реши да изпрати на Украйна касетъчни муниции. Риши Сунак не подлага на критика непосредствено Съединените щати и съобщи, че всяка страна взема решение сама за използването на такива оръжия.

От " Даунинг стрийт " Джо Байдън излетя с президентския хеликоптер към замъка Уиндзор. Това не е държавна аудиенция, само че Байдън получи церемониално посрещане. Чарлз Трети и американският президент пиха чай в Зелената стая за изобразяване в Уиндзор и разискаха тематика, близка до сърцата им - климатичните промени.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР