Преди да пристъпим към частта с детайлните обяснения, нека най-напред

...
Преди да пристъпим към частта с детайлните обяснения, нека най-напред
Коментари Харесай

Как да извлечем максимално много ползи от динамичния Фейсбук каталог? И за какво да си отваряме очите на четири?

Преди да пристъпим към частта с детайлните пояснения, дано на първо време обърнем внимание върху това какво в действителност съставляват тези динамични реклами във Фейсбук .

FB Dynamic Ads се отличават с извънредно забавния си рекламен формат, който разрешава на рекламодателите да демонстрират верните артикули на верните хора от продуктовия си азбучник. За задачата тук изобщо не се постанова да се вършат обособени криейтиви за всеки обособен артикул.

Как работят Фейсбук Dynamic Ads?

Както евентуално подсказва името им, това са динамични реклами, които нормално служат като „ тревога “ за потребителите – припомнят им за съответен артикул, към който към този момент са показали някакво деяние или интерес.

Другият вид за таргетиране е като стъпим на база техните ползи или държание на уеб страницата, както и дали са „ сходни “ на дадена група клиенти.

Вероятно към този момент се досещате, че динамичните реклами във Facebook оферират извънредно добър персонализиран рекламен метод – неслучайно се ценят толкоз от e-commerce-a като цяло и са отлично допълнение към цялостната професионална поддръжка на Facebook страница, която експерти могат да ви предложат.

Как да пуснете първата си динамична реклама във Facebook?

Само на думи не става – за задачата ще би трябвало доста добре усъвършенстван продуктов фийд, от който FB да “дърпа “ информацията, която ще се вижда в рекламата.

От тук излиза, че триумфът на една акция с динамични реклами зависи от качеството на продуктовия азбучник и несъмнено е правилно. Но по какъв начин да сте сигурни, че всичко ще потръгне без спънки?

ТОП 6 съвета за ефикасни динамични реклами

Следвайте нашите топ 6 на практика съвета, благодарение на които вашите динамични реклами ще „ избиват рибата “, както се споделя.

#1.Създайте custom групи благодарение на tracking data-та

Инструментът, който разрешава на динамичните фейсбук реклами да разпрострат своя капацитет, се назовава Фейсбук Custom Audience Pixel . За да действат вярно вашите динамични реклами следва да се убедите, че всичко с пиксела ви е наред.

След като пикселът е конфигуриран на уеб страницата ви, а това безспорно ще ви носи богата customer data, убедете се, че рекламите са усъвършенствани по този начин, че да доближават до вярната публика.

Съвет: извличайте оптималното от тези потребителски данни, с цел да можете да оптимизирате фийда, а за какво не и да създадете и специфични custom лейбъли.

Например, добра концепция е да групирате дадени артикули по промоции или даже best-sellers, и да се фокусирате върху тези добре конвертируеми категории. Нещо повече, по този начин даже можете да разпознаете едва конвертируемите такива, които след това да отлъчите от продуктовия азбучник.

Създавайки custom audience групи, вие ще можете да ретаргетирате тези, които са се заели по някакъв метод с даден артикул. Например, ужасно преимущество на динамичните реклами е това, че можете да достигнете още веднъж до консуматори, които не са конвертирали или пък са стигнали до предпоследната стъпка от продажбената фуния, като им предложите някакъв бонус – безвъзмездна доставка, % отстъпка, промо код или друго – с което да ги мотивирате да приключват поръчката на същото нещо, което са гледали преди х време.

Да не приказваме, че сходен тласък би трансформирала „ договорката “ сред потребителя и търговеца в неустоимо сладка.

#2. Уверете се, че цената и наличността си кореспондират вярно

Представете си какъв брой неуместно би било да допуснете тази обикновена неточност даже от недоглеждане. А какво, в случай че изпуснете клиентите си навръх финалната права поради сходен гаф от Ваша страна? Не го допускайте – непостоянните цени и наличия ще унищожат бизнеса ви.

Предотвратете го като следите цените и наличностите на дадените артикули, с цел да не се окаже по този начин, че потребителят да бъде изпратен за хайвер.

#3. Забравете за фотоси с ниска резолюция изображения

Винаги използвайте фотоси с висока резолюция. Все отново, точно те са едни от главните „ играчи “ за повишение на конвертируемия рейтинг. Но с цел да сме сигурни, че няма неразбрали, дано обобщим главните моменти при усъвършенстването на графиките за динамичните реклами по този начин:

Изображенията би трябвало да са качествени, с висока резолюция

Опитайте се да покажете продукта от разнообразни ъгли

Обогатете графиките с основни продуктови атрибути (цена, закачливо обръщение, апел за действие)
Изображенията би трябвало да провокират интереса на хората (използвайте за задачата още CTAs като „ още веднъж налични “, „ отстъпка до х дата “, „ безвъзмездна доставка “).

Не забравяй най-базовото: размерът на динамичните реклами би трябвало да бъде най-малко 600 х 600 пиксела)

#4. Експериментирай с A/B проби (+бонус съвет)

А/B тестванията разрешават да се тестват две или повече вариации на структурата на продуктовата data и наличие. Щом разберете коя версия сработва по-добре, ние ви предлагаме да продължите с усъвършенстването на продуктовите фийдове до постигане на оптималния мечтан резултат. И като сте почнали, за какво не се занимаете и с продуктовите заглавия или пък за какво не тествате и разнообразни custom лейбъли. Запомнете, че без проби, няма по какъв начин да разберете какво работи и какво не, просто тъй като универсална рекламна тактика за всеки бизнес не съществува.

#5.Синхронизирайте продуктовия си фийд постоянно

Препоръчваме да вършиме това упражнение постоянно (например всеки ден или най-малко през 2-3 дни). Така, ще сте сигурни, че разполагате с оптимално правилно, точна и „ прясна “ информация по отношение на регулярната дистрибуция на инвентара – складовата ви наличност.

#6. Продуктовия фийд работи най-добре с ваша интервенция

Не разчитайте единствено и само на продуктовия фийд да свърши цялата работа.

Без дейно ръководство на FB бизнес акаунта от ваша страна няма да можете да разгърнете до край капацитета на акцията за динамични реклами. В това отношение, прибавянето на спомагателни продуктови сетове бива много добра концепция за по-нататъшна оптимизация на динамичните реклами.

Да онагледим и с образец: дано приемем, че потребителят Гошо е разглеждал някакъв чифт мъжки спортни обувки Найк. Можете да употребявате съответстващата информация от продуктовия азбучник (в нашия случай е категория или марка) създавайки продуктови сетове за всеки от тях.

Веднъж сетнати и линкнати, потребителят може да бъде динамично (системно) ретаргетиран и с други съответстващи артикули отвън Найк моделите. В случая, могат да бъдат, както други сходни марки, по този начин и артикули от Найк. Добавяйте още продуктови сетове и следете какъв резултат оказват върху акцията. 

Стъпка-по-стъпка: Как да създадете първата си сполучлива ФБ акция с динамични реклами

Да стартираме от най-базовите стъпки: основаване на азбучник

Все отново, с цел да можете да покажете продуктите си в динамична реклама ви е необходим и азбучник, нали по този начин? Под азбучник разбирайте място, където се съхранява цялата продуктова информация и което разрешава на ФБ да генерира динамични реклами за продуктите ви, както и да демонстрира персонализирани „ рекомендации “ на тези, които към този момент са взаимодействали с тях по един или различен метод.

Кои са „ задвижващите колела “ на вашия азбучник?

1. “Container ”

Представете си го като тип малко контейнерче, където се съхранява продуктовата информация.

2. “Data Feed ”

Фийдът съдържа URL адресите на изображенията, описанията, цените, складовите наличия и други атрибути (които можете по избор да вкарате).

3. “Product set ”

Група артикули от инвентара ви, показани в каталога. Продуктовите сетове разрешават надзор над продуктите, които ще се демонстрират в рекламата. При основаването на нов сет, можете да употребявате и разнообразни филтри като наличност, категория, марка, цена, продуктов вид.

Кои формати се поддържат?

При основаването на дата фийд файл, можете да употребявате някой от следните поддържани формати: CSV, TSV, XML (RSS) and XML (ATOM).

Базисни познания за CSV / TSV

Този формат нормално се асоциира с spreadsheet вид стратегия като Microsoft Excel. CSV/TSV ви разрешава да обособявате цялата информация за продуктите ви в обособени колони. От ФБ предлагат да употребявате британското им название, с цел да избегнете вероятни грешки.

Създайте азбучник през Catalogue Manager или Business Manager

Catalog Manager разрешава да изградите азбучник с вашия инвентар – бил той артикули, хотели, недвижимо имущество, полети и така нататък – и да ги употребявате в разнообразни FB рекламни вариации. С Business Manager-a пък можете да вършиме безусловно същото нещо като в същото време управлявате вариантите за достъп до каталога, в случай че си сътрудничите и с други хора в Business Manager-a.

Ние персонално ви предлагаме да започнете през catalogue manager-a със следните бързи стъпки:

1. Отивате на Catalog Manager.
2. Кликате на Create Catalog.
3. Избирате E-commerce като тип на каталога и кликате Next.
4. Избирате Ad Account за каталога и избирате име за каталога

Качване на Data Feed-а

1. Отново отивате на Catalog Manager.
2. Избирате каталога, който да ъпдейтнете. Ако към момента не сте основали подобен, естествено първо би трябвало да го извършите, преди да тръгнете да добавяте фийда.
3. Избирате Data Sources.
4. След това Add Data Source.
5. Накрая Use Data Feeds, след това Next.
6. И избирате по какъв начин да качите фийда

Не забравяйте пиксела!

ФБ може да ви накара да посочите ФБ пиксел или приложение. Това нормално се случва при повече от 1 разполагаем азбучник в бизнес акаунта. Тогава кликате на определения азбучник, с което ще уведомите FB с кой тъкмо pixel или app да свързва каталога ви.

Какъв е случая с динамичните реклами за mobile apps?

С една дума: забавен. Тук ще ви би трябвало Фейсбук APP ID, с цел да можете да употребявате FB SDK за iOs, Android или пък JavaScript (web). Ако имате към този момент съществуващо приложение, можете да го употребявате. Ако ли не, можете да използвате Quick Start инструмента, с цел да си създадете такова.

Научете повече за вярното инсталиране на SDK към app-а от наръчника на Facebook - the SDK Setup and Adding App Events guide.

При динамичното ретаргетиране на консуматори от мобилни устройства с съответстващи артикули следва да добавите следните събития към това приложение:

С помощта на Фейсбук SDK за iOS и Android, можете да изпращате следните събития:



Разгледайте образеца за " AddedToCart " събитие за iOs



Разгледайте образеца за " Purchased " събитие за Android



Полезен ли беше този материал? С днешната публикация напълно не изчерпваме тематиката за динамичните реклами, основаването на азбучник и неговите преимущества, само че се надяваме през днешния ден да сте подобрили доста познанията си по тематиката.

Ако имате някакви въпроси или желаете самостоятелна консултация с екипа на Webselo.com, с наслада ще я изпълним за Вас.

С почитание,
Webselo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР