Преди час започна извънреден коалиционен съвет в МС, на който

...
Преди час започна извънреден коалиционен съвет в МС, на който
Коментари Харесай

Коалиционният съвет решава дали страната ни ще изпраща военна помощ за Украйна

Преди час стартира ексклузивен съдружен съвет в Министерски съвет, на който партиите в ръководещата коалиция би трябвало да решат дали страната ни ще изпраща военна помощ за Украйна.

Пред медиите преди срещата се спря единствено Станислав Балабанов от " ИТН ". Другите участници влязоха в Министерски съвет от страничните входове.

Коалицията е изправена пред ново тестване. Трябва да реши дали страната ни да изпрати военна помощ за Украйна. Затова министър председателят Кирил Петков свика изключителна среща на съдружния съвет, а на следващия ден ще води делегация в Киев, която би трябвало на място да се запознае със обстановката там.

Българска социалистическа партия няма да изпрати собствен представител в делегацията с премиера, която ще пътува до Киев. Това реши Изпълнителното бюро на партията.



Българска социалистическа партия неведнъж съобщи, че са срещу за изпращане на военна помощ за Украйна. Точно на противоположното мнение са от Демократична България, които упорстват страната ни да окаже военна помощ.

Знае се, че когато тематиката влезе за разискване в пленарната зала от " ИТН " и " Продължаваме промяната " ще гласоподават по съвест.

" Демократична България " упорства страната ни да изпрати военна помощ на Украйна. Внесоха такова предложение и упорстват то да се разиска в пленарната зала на Народното събрание.

Преди дни водачът на " ИТН " Слави Трифонов също поддържа концепцията за военна помощ за Украйна.

" Нашият водач има ясно изразена позиция, а нашата политическа групировка ще бъде свободна по съвест да гласоподава в пленарна зала, тъй че ще забележим какво ще реши пленарната зала. " ИТН " ще бъде свободен в избора си, тъй като това е демократичното право на тази пленарна зала ", сподели Станислав Балабанов.



За Българска социалистическа партия обаче това е алена линия, която не биха прекрачили. Ясно обявиха, че са срещу. ИБ на партията и през днешния ден удостовери, че поддържа изпращането на помощ на Украйна филантропична, защитни средства, храни,медикаменти, само че без военна помощ като муниции и смъртоносни оръжия.

Ръководството на Българска социалистическа партия чака решението за цялостната поддръжка за Украйна да бъде взето в София, след съвещания сред съдружните сътрудници, като с това тематиката бъде затворена и държавното управление се концентрира върху превъзмогването на други проблеми с предпочитано значение като инфлацията, приходите, икономическия напредък, обществената политика, се споделя в известие до медиите.

Премиерът Кирил Петков съобщи, че той като човек поддържа изпращане на военна помощ за Украйна. Като министър председател задачата му е да се реализира политическо и публично единение по тази тематика.

С пост във Facebook, с които да се купят муниции за Украйна.

Лидерът на Има Такъв Народ Слави Трифонов реагира на този апел с пост във Facebook.



Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов дефинира като " несъответстващо " държанието на премиера да желае българите да дарят по една заплата за оръжие за Украйна и то на фона на събирането на капачки за разнообразни начинания в България и в изискванията на растеж на цената на хляба с 45%.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР