Преди броени минути изпратих официално искане до Министерството на образованието

...
Преди броени минути изпратих официално искане до Министерството на образованието
Коментари Харесай

Кметът на Варна поиска от МОН учениците в града да минат на онлайн обучение

Преди броени минути изпратих публично искане до Министерството на образованието и науката за прекосяване в режим на образование в електронна среда от разстояние на територията на община Варна. Това заяви във Facebook кметът на общината Благомир Коцев . В него той прецизира, че режимът визира както класните, по този начин и извънкласните действия.



Коцев написа, че изискванията в града са рискови за децата и тяхното напредване до учебно заведение и престоят им там крие опасности за здравето им. В същото време е значимо образователният развой да не бъде преустановяван, написа кметът и добавя, че по тази причина счита, че най-хубавото решение за града е понеделник, 20 ноември, да остане образователен, само че единствено в онлайн режим.

Това сподели и нашият разбор след съвещания с спешния щаб и МОН, написа още той.

„ Решението ми е взето въз основа на показана информация за нанесените вреди на просветителната инфраструктура, по отношение на оповестеното бедствено състояние и с оглед разчистването на подстъпите към учебните заведения и нуждата от ревизия на вредите “, оповестява още кметът.



Предложеният режим за отдалечено образование визира всички учебни заведения на територията на общината на следващия ден, а за четири учебни заведения - Първо ОУ „ Св. Княз Борис I ”, ОУ „ Васил Друмев “, ОУ „ Константин Арабаджиев “ и Професионалната гимназия по текстил и фешън дизайн, в допълнение във вторник и сряда.



Решението за прекосяване в онлайн режим на образование е доказано устно и ще бъде оповестено публично от МОН до броени часове, обобщава кметът Коцев.

От 2:00 часа тази нощ на територията на общината е оповестено бедствено състояние .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР