Преди броени дни марките Opel/Vauxhall на групата PSA анонсираха електрически вариант на

...
Преди броени дни марките Opel/Vauxhall на
групата PSA анонсираха електрически
вариант на
Коментари Харесай

И Opel се предаде на тока с новата Corsa

Преди броени дни марките Opel/Vauxhall на групата PSA анонсираха електрически вариант на шестото потомство на бестселъра си Corsa - Opel Corsa-e и Vauxhall Corsa-e (с десен волан). Tези два компактни хечбека ползват същата платформа e-CMP, която е залегнала в различен модел на групата PSA - Peugeot e-208 и DS 3 Crossback E-Tense и ще сформират сериозна конкуренция на настоящия отличник на пазара на електрически автомобили в Европа – Renault Zoe.

Opel разгласи публично, че компанията вече приема поръчки за закупуването на изцяло електрическата версия Corsa-e на новото поколение на хитовия за марката модел. Пилотната серия на електрическия автомобил - First Edition, се предлага както на цена от 32 900 евро, по този начин и на лизинг против 299 евро на месец. Първите доставки на електромобила Opel Corsa-e ще бъдат осъществени през пролетта на идната година.

От Opel избраха най-популярния си модел за да се включат съществено в процеса на електрификация. Opel Corsa е абсолютен бестселър на немската марка с над 13.6 милиона продажби от първото си появяване на пазара през 1982 година Corsa оказа помощ на милиони да се радват на мобилноста в живота си, а през днешния ден към този момент предлага това и без емисии на вредности. Интересен миг е че електрическият вид на новото поколение ще бъде препоръчано първо за поръчки, още преди бензиновия и дизелов вариант на автомобила.

Opel прави коли към този момент повече от 120 години и винаги търси да предложи нови технобогии на колкото се може по-широка публика. Новата Corsa-e идва с напредничава електрическа технология, осигуряваща пробег от над 330 км с едно зареждане на акумулатора си, мерено по метода WLTP1, което я прави изцяло подобаваща за ежедневна употреба. Акумулаторът е с капацитет от 50 кВтч и може да бъде бързо зареден до 80% от потенциала му за само половин час.

Corsa-e може да се зарежда по няколко начина - през прибавен към колата кабел от стандартната елмрежа през зарядно на стена или пък в високоскоростно зарядно, като акумулаторът има цялостна осемгодишна гаранция.

В колата има вградено зарядно /on-board charger/ с мощ 7.4 кВт при еднофазно зареждане или 11 кВт при трифазно /пълното презареждане с него става за пет часа/. Процесът на зареждане може да бъде проверяван с помоща на специалното приложение “myOpel ”, което позволява оптимизация на времето за зареждане и разходите по него.

Пробегът може да бъде контролиран от водача посредством избирането на един отри възможни режима на придвижване - Normal, Eco и Sport. Sport усилва динамичноста на коата и нейната пъргавост с дребна загуба на пробег. В режима Eco Corsa-e значително увеличава пробега си.

Corsa-e е с мощ от 100 кВт/136 к.с. и предлага максимален въртящ миг от 260 Нм. Това й позволява да се форсира от място до 50 км/ч за единствено 2.8 секунди, 100-е хваща за 8.1 секунди - характерности на истински спортен автомобил.

Corsa-e наподобява доста динамично заради спортния си дизайн, компактните си габарити от 4.06 метра, спадащият назад покрив, който е и с 48 мм по-нисък от този на предходното потомство, без да се губи пространство за главите на пътнците и колата си остава удобен модел с пет места. Модерният интериор предлага напълно дигитален кокпит и може да се поръча и с кожена тапицерия. Седалката на водача, да вземем за пример е свалена надолу с 28 мм, надолу е свален и центърът на тежеста на автомобила, което оказва помощ да се подобри динамичноста и пътната резистентност на модела.

Елкорсата предлага технологии и системи за подкрепяне на лидера, които до вчера се намираха единствено в колите от по-високите пазарни сегменти. Сред тях са адаптивните светлини IntelliLux LED® matrix, които Opel предлага за пръв път в сегмента на дребните коли на пазара. Осем LED eлемента се управляват от последно поколение предна камера с висока резолюция, като непрекъснато се нагласява светлинния поток към пътната обстановка и околноста.

Благодарение на новата камера системата за различаване на пътните знаци получавадопълнителна информация, като LED знаци, а рестриктивните мерки на скорост са запазени в системата и също се идкарват на екран. Адаптивният надзор на скороста е основан на показанията на радар, като тази система а и наблюдението на страничните слепи зони имат премиера също в новата Corsa.

Новата инфотеймънт система на автомобила дава опция за пълна свързаност на водача и пасажерите в колата. Мултимедийната навигация е със 7-инчов сензорен екран, а топ-вариантът й - Multimedia Navi Pro предлага даже 10-инчов, както и телематичната нова услуга “Opel Connect ”. Много потребни са функционалности като Live Navigation с информация за трафика в действително време, директно свързване с крайпътна асистенция, незабавни повиквания и други.

Opel Corsa-e/Vauxhall Corsa-e – къса техническа характеристика:
Акумулатор 50 кВтч с гаранция за осем години или 160 000 км пробег за 70% oт капацитета, пробег с едно зареждане около 330 км (205 мили) мерено пo цикъла WLTP, електрически мотор с мощ 100 кВт/136 к.с. и въртящ миг от 260, ускорение от място до 50 км/ч за 2,8 секунди, от 0 до 100 за 8.1 секунди, бордово зарядно – при еднофазно зареждане с мощ 7.4 кВт или 11 кВт при трифазно (5 часа за цялостно зареждане с последното), бързо зареждане до 80% за 30 минути с потреблението на CCS DC с мощ до 100 кВт.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР