Преди 9 години Apple патентова специален екран, който може да

...
Преди 9 години Apple патентова специален екран, който може да
Коментари Харесай

Apple и Samsung разработват прозрачни дисплеи с поддръжката на допълнена реалност

Преди 9 години Apple патентова специфичен екран , който може да се употребява при работата с АR приложенията. В същото време и Samsung сподели първообраз на транспарантен екран по време на CES събитието.
През 2014 година корейският производител подаде следващата поръчка в патентното бюро. В нея се описваше устройство във тип на транспарантен стъклен панел, който по едно и също време е и екран.



През 2017 година Apple още веднъж се включи в играта. Корпорацията сподели план на смарт телефон с разрез в екрана, който може да бъде транспарантен.



През май месец 2018 година Samsung още веднъж патентова устройство от две елементи. Едната от тях е транспарантният екран, а втората наподобява на калъф, в който са ситуирани хардуерните съставни елементи на устройството.

Тази поредност от подадени патенти подсказва, че и двата софтуерни колоса опитват със напълно нов тип екрани за мобилни устройства. Но всичко може да се развие и по различен метод. Напълно е допустимо, вместо смарт телефони с транспарантни екрани да се появят смарт телефони, допълнени с VR очила, даващи опция на потребителите да се потопят в света на виртуалната и допълнената действителности. А утвърдените патенти демонстрират, че в този момент се тестват прототипите и напълно скоро на пазара ще можем да забележим мобилни устройства с поддръжката на допълнена действителност.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР