Преди 30 години в България се ражда първото българско бебе,

...
Преди 30 години в България се ражда първото българско бебе,
Коментари Харесай

30 години инвитро в България


Преди 30 години в България се ражда първото българско бебе, заченато посредством инвитро. Така България става една от първите страни в света, сполучливо приложили този способ за лекуване на стерилитет.

Сдружение „ Зачатие “ посвещава на този значим празник Деня на репродуктивното здраве, който тази година ще се организира в Плевен на 9 юни 2018 година Там ще се съберат бащите на българската инвитро медицина и техните възпитаници, с цел да опишат за предишното, сегашното и бъдещето на асистираната репродукция в България.

Официални посетители на събитието са Султанка Петрова, зам. министър на труда и обществената политика, проф. доктор Атанас Щерев, народен съветник по репродуктивна медицина, доктор Мария Георгиева – шеф на „ Център за асистирана репродукция “, Стефка Сарафова-Захариева – ръководител на съдружие „ Зачатие “.

Програмата включва осведомителна сесия, групова полемика и безвъзмездни съвещания със експерти от повече от 14 клиники по репродуктивна медицина. Експо алеята на инвитро клиниките в България дава опция на посетителите на Деня на репродуктивното здраве да съберат в рамките единствено на един ден цялостна информация за изискванията и цените, предлаганите от другите клиники, да се срещнат със своите бъдещи лекари и да получат гратис съвет и консултация от тях. Тази неповторима опция е обезпечена с помощта на напъните и труда на доброволците от съдружие „ Зачатие “, което пази към този момент 14 години ползите на хората с репродуктивни проблеми в България.

Петима от посетителите на Деня на репродуктивното здраве ще получат от съдружие Зачатие ваучер за диагностика и лекуване на стерилитет на стойност 500 лв.. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР