Преди 28 години в Сребреница се случи едно от най-тежките

...
Преди 28 години в Сребреница се случи едно от най-тежките
Коментари Харесай

Мария Габриел: Няма да забравим, Сребреница е предупреждение към човечеството

" Преди 28 години в Сребреница се случи едно от най-тежките закононарушения в Европа след ужасите на Втората международна война. Днес сме тук, с цел да отдадем респект на тези, които към този момент ги няма, и да се присъединим към гласовете, които споделят " помнете ", се споделя в посланието.

Габриел посочи, че войната на Балканите в никакъв случай не е трябвало да се случва, геноцидът в Сребреница в никакъв случай не е трябвало да се случва, както и в никакъв случай и на никое място по света не би трябвало да има военни жестокости и закононарушения.

Историята се повтаря и тъкмо по тази причина в никакъв случай няма да забравим Сребреница като сборен облик и предизвестие към човечеството, сподели Мария Габриел.

" Редовното потребление на изразителност на разделянето, внушаването на боязън, съмнение и ненавист, опитите да се отхвърли случилото се тук съставляват съществена спънка за следвоенното създаване на доверие, взаимно почитание, съгласие и същинско помиряване в Босна и Херцеговина ", сподели българският външен министър.

Мария Габриел подчерта, че към момента има вяра в качествата на Босна и Херцеговина жителите да живеят и напредват дружно и да намерят смелостта да възстановят мостовете сред общностите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР