Преди 115 години на този ден е постигната най-висшата цел

...
Преди 115 години на този ден е постигната най-висшата цел
Коментари Харесай

Денков: С дипломация, а не с проливане на кръв, можем да постигнем големи успехи

Преди 115 години на този ден е реализирана най-висшата цел и фантазия на български възрожденци. Обявено е основаването на самостоятелната българска страна. Това съобщи министър председателят Николай Денков по време на тържественото честване на Деня на независимостта на България в столицата, съобщи кореспондент на " Фокус " .

" Има три политически урока: " Когато българите се обединят към общи цели, нищо не може да ги спре, най-големите политически и стопански триумфи може да се реализиран единствено с методите на дипломацията, без проливане на капка кръв и че в случай че желаеме да успеем, вместо да си съперничим с нашите съседи, можем да работим дружно и взаимно да си оказваме помощ. Надявам се, че всички политици схващат посланието на тези уроци ", уточни Денков.

По думите му триумфите през днешния ден се схващат от същинските исторически уроци, а не от патриотарски легенди. " Ние ще използваме всички тези уроци, с цел да може България да получи мястото, което ѝ се поставя на Европейската карта ", сподели още министър председателят.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР