Преди 10 години в Киев беше извършен военен преврат, законното

...
Преди 10 години в Киев беше извършен военен преврат, законното
Коментари Харесай

Кремъл: Преди 10 години в Киев беше извършен военен преврат, законното правителство беше свалено

" Преди 10 години в Киев беше осъществен боен прелом, законното държавно управление беше свалено ". Това е коментирал прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков в изявление, част от което е оповестено в Telegram, съобщи ТАСС.

Песков е изразил страдание от изявлението на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, че Евромайдан в Украйна е белязал желанието за независимост: " Жалко е, тъй като евентуално в никакъв случай до момента в актуалната история на Европа силов прелом не е бил възприеман като празник. След това се случи прелом, законното държавно управление беше свалено и то беше свалено, макар подписаните гаранции на европейските страни “, е декларирал представителят на Кремъл.

" За Украйна, това докара до разцвета първо на ултранационалистическите, а по-късно и искрено нацистките настроения. След това докара до появяването на режим в Киев, който се оказа рисков за нас, който се оказа рисков за част от нейния народ, имайки поради руснаците, и за жалост [това] продължава с нещастията, които виждаме всеки ден в Украйна ", е декларирал Песков.

Според него " надали е допустимо да си представим, че управляващите на Съединени американски щати и Европа биха се зарадвали на преврати в своите страни. Едва ли биха се зарадвали. Но подобен лек популизъм в интернационалните връзки, за жалост, към този момент е в европейска мода. Това не носи нищо положително ", е показал Песков.

Източник: Агенция " Фокус "

Снимка: БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР