Преди 1 март, ако се направи спиране на руския петрол

...
Преди 1 март, ако се направи спиране на руския петрол
Коментари Харесай

Кирил Петков за дерогацията: Няма да отстъпим, не ни е страх от риска да падне правителството

Преди 1 март, в случай че се направи прекъсване на съветския нефт към " Лукойл " ще има една огромна въпросителна. Не се знае дали инсталациите ще работят вярно. Ако " Лукойл " работи с готовност, то това е най-ранната дата - 1 март. Това е оптималният софтуерен период, който ни дават специалистите. Това съобщи съпредседателят на коалиция ПП-ДБ Кирил Петков в ефира на bTV.

" За три дни нито могат да се договорят количества нефт, рафинерията може да спре. Всичко това да се постави на тезгяха са политически игрички. Днес желаеха да заложат капан на държавното управление, с претенции, които можеха да доведат до скок на цените на горивата. " Лукойл " най-сетне си заплаща по 100 милиона на месец. Махайки дерогацията, създавайки потрес в системата, те няма да имат такива доходи, с които да си заплащат налозите. Всичко това се прави, тъй като ГЕРБ изгубиха София и Пловдив на кметските избори. Няма да отстъпим, тъй като имаме вяра, че постъпваме вярно. Нас не ни е боязън от риска да падне държавното управление, тъй като сме дали обещание на българските жители да пазиме техния интерес ", сподели още Кирил Петков.

" ГЕРБ и Движение за права и свободи към този момент работят като една партия. Всички български жители би трябвало да са наясно, че гласувайки за ГЕРб, гласоподават и за Движение за права и свободи и противоположното ", добави той.

Петков не пожела да отговори съответно с да или не на въпроса дали е звънял на Бойко Борисов преди балотажа на локалните избори в София, с цел да го призове за поддръжка от стпрана на ГЕРБ към Васил Терзиев. 

" Не е правилно да се цитират персонални диалози ", сподели Петков.

Припомняме, че на 15 ноември Борисов съобщи пред публицисти, в коридорите на Народното събрание: " Петков ми сподели, че в случай че Терзиев не бъде определен, пада държавното управление ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР