Предепидемична остава заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания в

...
Предепидемична остава заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания в
Коментари Харесай

Ямболска област остава в предепидемична обстановка за грип

Предепидемична остава заболяемостта от грип и остри респираторни болести в област Ямбол. Продължава да циркулира най-вече грип „ А “, а най-често боледуват децата до 14-годишна възраст. Това заяви шефът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) доктор Радостина Калчева.

През последната седмица в Ямболско са регистрирани 241 болни на 10 000 души. Стойностите за оповестяване на грипна зараза в региона са 339 случая на 10 000. След няколко дни данните още веднъж ще бъдат систематизирани и ще стане ясно дали се постанова да бъде оповестена грипна зараза в района.

„ Продължаваме да следим ситуацията, всекидневно се събират данни от персоналните лекари. Към края на тази седмица ще имаме визия каква е наклонността, дали продължава да се усилва, или се задържа на предепидемични равнища, дали ще има потребност от привикване на оперативния щаб и оповестяване на зараза “, сподели доктор Калчева. 

Ако бъде оповестена грипна зараза, учениците не е наложително да излязат във почивка, посочи шефът на РЗИ – Ямбол. „ Затварянето на учебните заведения е последна мярка. Отпадна правилото, в случай че отсъстват 30 % от учениците, да се затварят обособени учебни заведения “, разяснява доктор Калчева.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР