Пределно ни е ясно как се измиват чаши и чинии,

...
Пределно ни е ясно как се измиват чаши и чинии,
Коментари Харесай

Как да изчистим загорелите тави?

Пределно ни е ясно по какъв начин се измиват чаши и чинии, а в случай че разполагаме и с миялна машина, то сходна домакинска активност по никакъв начин не би ни затруднила. Тук обаче ще ви покажем какви способи на разчистване можете да прилагате, когато се постанова да се изправите пред измиването на мощно загорели тави.

Измиването на загорелите тави, без значение от какъв материал са направени, става най-добре, в случай че те за известно време останат накиснати с топла вода и веро.

Понякога, изключително по ъглите на тавите, остават загорели сектори, които не могат да бъдат отстранени по гореописания метод. Естествено, можете постоянно да употребявате синтетични препарати за почистването им, както и обезмаслители. Не забравяйте обаче, че доста от тях са мощно токсични, а пък тези, които са под формата на прахуляк, не са по никакъв начин подобаващи за тавите, които са с незалепваща повърхнина.

Има семейства, в които всеобщо се практикува потреблението на белина за измиване на мощно загорели тави. С помощта на гъба те се натъркват с препарата, оставят се за половин час да престоят с него и едвам по-късно се измиват. Тук още веднъж ще напомним, че с белина е рисково да боравим поради всички химикали, които се съдържат в нея. Те вредят както на нас самите, по този начин и на околната среда.

За да не рискувате личното си здраве, по-добре използвайте домашните средства за изчистване на загорели тави. Мощно средство е ябълковият оцет, който също така ще отстрани и всички неприятни миризми на загоряло от тавите ви.

 Чистене на загоряла тава

В тенджера налейте вода, кипнете я и прибавете към нея оцет. Когато тя леко изстине, тъй че да не пари на ръцете ви, потопете в нея домакинска гъба и разтъркайте хубаво загорялата тава.

Оставете за към половин час сместа да подейства и след това изплакнете, употребявайки и веро. Тук е значимо да уточним, че когато употребявате домакинска гъба, би трябвало да сте доста деликатни какъв тип тави ще почиствате, тъй като някои, като тефлоновите, могат елементарно да бъдат надраскани, в случай че употребявате телената страна на гъбата.

Друг вид е да смесите оцет, вода и сода за самун или сол и с тази примес да третирате загорелите тави. Това още веднъж важи само за тези, които не са с сензитивно на надраскване покритие, тъй като точно содата и солта могат да ги увредят.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР