Предадоха на съд жена за длъжностно присвояване за над 600

...
Предадоха на съд жена за длъжностно присвояване за над 600
Коментари Харесай

НА СЪД: Счетоводителка присвоила от фирма над 600 000 лв.

Предадоха на съд жена за длъжностно заграбване за над 600 000 лв. във Враца, оповестиха от прокуратурата.

Обвиняемата от 2003 година е работела като счетоводител на трудов контракт с компания. В длъжностното си качество тя отговаряла за цялостната активност на счетоводството, за съставянето на балансите и счетоводните доклади, за съблюдаване на законността при реализиране на имуществените и паричните интервенции.

От основаването на сдружението тя била негов единствен счетоводител, изпълнявайки и функционалностите на касиер. Управителят на компанията е имал безусловно доверие към своя чиновник, разчитал на нейната преданост и подготвеност при организация на финансовата част на бизнеса му.

С течение на времето компанията сее утвърдила като водеща компания на пазарите, на които е работела. Обаче възходящата наклонност в развиването на компанията била дефинитивно прекратена през 2017 и 2019 година, когато нейното финансовото положение се влошило.

Това принудило нейният шеф да взема заеми от банки и другари, с цел да не спре нейната активност. Търсейки аргументите за тези компликации, той е показал по-задълбочено внимание върху активността на счетоводителката.

Той е упълномощил осъществяване на вътрешен одит на счетоводната отчетност на компанията за интервала 2011-2020 година, при който били разкрити тежки нарушавания на финансовата дисциплинираност, позволени от материално отговорно лице.

Било е открито, че тя присвоявала средствата на сдружението, като изцяло умишлено, целеустремено и трайно осъществявала систематични нарушавания на служебните си отговорности, които провокирали отрицателно въздействие върху цялостната му активност.

Констатирани са и методите, по които тя се е разпоредила в лична изгода без позволение на работодателя с паричните средства на сдружението.

Освен ежемесечно превеждане в своя персонална банкова сметка, тя от време на време теглила разнообразни суми на каса от сметка на компанията без знанието и позволението на шефа, които не отчитала по надлежния ред и директно присвоявала. С дейностите си обвинената предизвикала на сдружението имуществена щета в изключително огромни размери.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР