Пред стотици посетители и гости екип от специалисти, представители на

...
Пред стотици посетители и гости екип от специалисти, представители на
Коментари Харесай

Сливен представи „Вкусът и духът“ на града под Сините камъни по време на Международно изложение

Пред стотици гости и посетители екип от експерти, представители на културните институти в Сливен, презентираха опциите за разнообразни типове туризъм в района. Това се случи на 40-ото юбилейно издание на Международната туристическа борса „ Ваканция и Спа Експо “, която се организира в Интер Експо Център в София.



Интересът към щанда на Сливен още веднъж бе голям. Акцент в тазгодишното тридневно издание бяха обичайни храни и виновност, честването на 190 години промишленост в България, атракции и изненади за публиката.

Щандът на Община Сливен бе посетен от всички публични лица и посетители на ревюто. Министърът на туризма Зарица Динкова сервира поздравления към зам.-кмета инж. Стоян Марков за положителното показване на Сливен.

Интерес към щанда на Града под Сините камъни демонстрираха кметове и ръководители на бордове по туризъм на общини от Гърция, Сърбия и България, както и доста представители от университетските среди.



В рамките на ревюто се организира и кулинарното шоу „ На софрата “. Началото бе обещано от Ути Бъчваров и Мартин Трухчев. Целта бе да се презентира обичайна кухня в районите, които се представяха на ревюто. Участие взеха български и задгранични общини. В кулинарната конкуренция Сливен се показа с няколко присъщи произведения от района. Това бяха сливенски милинки, баница с лепило, баница „ Маладой “, рачел от тиква, самардала, мармалад от праскови и тархана. Част от изделията бяха приготвени от преподаватели и възпитаници от ПГХТ „ Акад. Неделчо Неделчев “ - Сливен.

По време на презентацията на Сливен се показаха сборниците от поредицата „ Вкусни пътешествия из Сливенския край “, с създател Дора Куршумова. Домакин на сливенската трапеза бе инж. Стоян Марков, а ястията презентира Мая Иванова - началник на Крепост „ Туида “. Шеф-готвачите оцениха извънредно високо „ усетът “ на Сливен и демонстрираха интерес към традициите в сливенския край. Те оцениха високо представянето на Сливен и опциите за гастро и културен туризъм. В рамките на ревюто Община Сливен получи документ за „ Пазител на достоверната кулинарна традиция “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР