Пред Синодалната палата в София се проведе нов протест срещу

...
Пред Синодалната палата в София се проведе нов протест срещу
Коментари Харесай

Граждани поискаха извънредна сесия на Светия синод

Пред Синодалната палата в София се организира нов митинг против решението на Светия Синод да не изпрати делегация за отбелязването на 1000-годишнината от основаването на Охридската архиепископия в Охрид, заяви БГНЕС. Основно искане на събралите се е привикване на изключително съвещание на Светия Синод, на което да бъде преразглеждано на решението от 14 май, с което се не разрешава на духовниците от Българската православна черква да вземат участие в плануваното честване.
Отново бе припомнено, че решението е взето в отсъствието на патриарх Неофит, който неведнъж обществено е обявявал поддръжката си за " братята от другата страна ". На митинга бе обявено, че към този момент има апели и от страна на митрополити за привикване на изключително съвещание. Припомнено бе, че решението от 14 май е дал своя вот и старозагорският митрополит Киприан, който управлява комисията за определяне на каноничен статут на Македонската православна черква - Охридска архиепископия.
Протестиращите оповестиха, че на 24 май в Рим ще има обща делегация, ръководена от министър председателите на България и Македония - Бойко Борисов и Зоран Заев, като упованията са да има взаимен молебен на гроба на Свети Кирил.

Снимка: БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР