Пред сградата на Столичната община се проведе протест заради липсата

...
Пред сградата на Столичната община се проведе протест заради липсата
Коментари Харесай

Протест пред Столичната община срещу порочните практики в детските градини

Пред постройката на Столичната община се организира митинг поради неналичието на задоволително места в детски градини, ясли и учебни заведения, проведен от Национален предприемчив комитет за качествена и новаторска просветителна система.
Недоволните желаеха обезщетяване на децата, останали отвън класиранията, ефикасен проект за изграждане на нужните институции по квартали и изцяло възстановяване на системата.
Още едно от настояванията на протестиращите, оповестено по-рано, бе премахване от служба на шефа на Дирекция " Образование " Мария Минчева , както и на Ирена Николова – основен специалист в Дирекцията, тъй като години наред не са открили всеобщите нарушавания в системата на детските градини.

Кметът на София Йорданка Фандъкова дефинира нападките като политически макар заявената от гражданската самодейност позиция, че не симпатизират на нито една политическа мощ.
Организаторът на митинга Васил Николов от Националния предприемчив комитет за качествена и новаторска просветителна система изиска парите за нови детски градини и учебни заведения да бъдат заложени още в бюджета за идната година.
" Следващото ни искане е цялостно автоматизиране на системата за кандидатстване в ясли и детски градини, както и основаване на електронна система за банкет в 1-ви клас ", сподели преди митинга той.

Иска се още да бъдат назначени помощник-възпитатели в групите на яслите и градините, където броят на децата е по-голям от открития, с разпоредба на просветното министерство.
" Нямам никакъв мотив да желая оставката на който и да било от сътрудниците ми. Прокуратура и полиция ревизират всички сигнали, в това число от господин Николов ", разяснява кметът на София Йорданка Фандъкова.
Тя добави, че са издигнати над 90 нови детски градини, за което са вложени 180 000 000 лева
След среща с представители на общинската администрация през днешния ден обаче уредниците на митинга се ангажираха да работят взаимно с Общината за решение на казуса.
„ На този стадий няма да предвиждаме нови митинги. Радваме се, че от Общината най-малко признаха, че има потребност от строителство, което до този миг под някаква форма беше отричано “, съобщи Васил Николов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР