Пред съда се изправят двама от протестиращите това лято, участвали

...
Пред съда се изправят двама от протестиращите това лято, участвали
Коментари Харесай

Пред съда се изправят двама протестиращи, обвинени за инцидента край Румънското посолство

Пред съда се изправят двама от протестиращите това лято, взели участие в случая край Румънското посолство. Припомняме, че при една от вечерите на блокадите в столицата потрошен бе предния прозорец на автомобил, който се опита да премине кръстовището, макар че на него имаше хора.
26-годишният Георги Георгиев бе упрекнат в безчинство и жестоко нарушение на публичния ред и нелегално разваляне на непознат автомобил. Обвинен е и 32-годишен мъж.

Припомняме, че общо трима протестиращи бяха арестувани на 17 август вечерта, откакто майка с две дребни деца се опита да премине с автомобила си през хората на блокадата пред румънското посолство.

От прокуратурата оповестяват, че протестиращите се разгневили от постъпката на дамата, наобиколили автомобила и почнали да го блъскат, удрят и клатят. Децата се уплашили и разплакали. Обвиняемият Георги бил част от протестиращите, блъскали по автомобила.

На Георги е наложена мярка за неотклонение " подписка ", а по отношение на другият обвинен е наложена мярка “парична гаранция”.

Предстои делото против двамата да продължи в съда.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР