Пред параклиса и мемориалната стена до НДК се проведе церемония

...
Пред параклиса и мемориалната стена до НДК се проведе церемония
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: В този ден трябва да сведем глави и да кажем “Простете”

Пред параклиса и мемориалната стена до НДК се организира гала по отдаване на респект на жертвите на комунистическия режим. На нея бяха поднесени цветя и венци както от формалните посетители, по този начин и от доста жители, които се събраха пред параклиса.

На формалното събитие участваха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от... към профила, кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила, Жени ГЕРБ, представители на Политическа партия „ Демократи за Силна България”, Политическа партия Български земеделски народен съюз, Политическа партия „ Движение ДА, България”, Политическа партия Зелените и Политическа партия ДЕОС.

“В този ден би трябвало да сведем глави и да кажем “Простете”. Длъжни сме да кажем, че Народното събрание осъди комунистическия режим”, съобщи ръководителят на Народното събрание. “Сега децата ще учат комунистическия режим в учебно заведение. Ще създадем по този начин, че нашите деца да не не помнят това, което се е случило, само че и да прощават”, уточни още тя.

По думите на Лили Друмчева - ръководител на съюз “Памет” през днешния ден не е ден за доста слова. По време на церемонията беше отслужен и молебен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР