Пред общините стоят проблеми при усвояване на европейските средствата и

...
Пред общините стоят проблеми при усвояване на европейските средствата и
Коментари Харесай

Кметът на Кърджали разкри проблеми на общините с еврофондовете

Пред общините стоят проблеми при асимилиране на европейските средствата и те са съфинасирането, административният потенциал и изработването на техническите планове. Това заяви зам.-председателят на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) и кмет на Кърджали Хасан Азис по време на годишната среща на локалните управляващи, проведена от НСОРБ, която се организира в курорта Албена.

По думите му съфинансирането на плановете за приблизително огромните общини се явява решителен фактор за това дали те да аплайват по избрани планове. За образец той даде ръководената от него община, която има извоювани планове за към 170 милиона лв. и е осигурила съфинансиране за към 20 милиона лв..
-->
За сполучливата реализация на европейски план е доста значим миг и административния потенциал, уточни Азис. Сред проблемите той открои и изработването на механически планове. Според него те са доста значим детайл за реализация на плановете с европейско финансиране.

Все още не сме намерили метод за подкрепяне на дребните и междинни общини за съфинансирането на планове, сподели още кметът. По думите му получателят на проблемите със съфинансирането, административния потенциал и създаването на механически планове не са общините, а страната.

Той разяснява още, че всички български общини са подготвени с проектите си за интегрирано развиване, с които ще се търси финансиране. Няма по какъв начин тези проекти да са ефикасни, в случай че не усещаме страната като наш сътрудник, уточни Хасан Азис.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР